CDI3* tarptautinėse dailiojo jojimo varžybose Brno (Čekija) Lietuvai atstovavo Sandra Sysojeva su žirgu Furst. Pirmą varžybų dieną S. Sysojeva jojo Šv. Jurgio rungtyje ir užėmė 8-ą vietą. Šioje rungtyje startavo 31 duetas, Lietuvos atstovė surinko 67,851 proc. balo.

Sekančią dieną Vidurinio I testo programos rungtyje S. Sysojeva surinko 68,245 proc. balo ir pakilo į 6-ą vietą. Geriausią savo rezultatą duetas pademonstravo paskutinę varžybų dieną. Vidurinio I testo laisvos programos su muzika rungtyje duetas surinko 71,125 proc. balo ir užėmė aukštą trečią vietą. Iš viso šioje rungtyje varžėsi 15 duetų.

Tą patį savaitgalį Maskvoje (Rusija) vykusiose CSI2*-W/CSIYH1* tarptautinėse konkūrų varžybose Lietuvai atstovavo Danielius Gutkauskas su trimis savo žirgais.

Sudėtingiausioje varžybų rungtyje „Grand Prix“ (kliūčių aukštis – 160 cm) D. Gutkauskas startavo su žirgu Lotus G ir liko tik per žingsnį nuo pirmos vietos.

Sėkmingai pasirodęs pagrindiniame maršrute ir nesurinkęs nei vieno baudos taško, duetas pateko į persirungimą. Deja, persirungiant duetas gavo keturis baudos taškus ir neteko galimybės varžytis dėl nugalėtojo titulo – užėmė trečią vietą.

„Kiekvienas mūsų šalies raitelių startas tarptautinio lygio varžybose reiškia didžiulį įdėtą darbą, valios pastangas ir pasiruošimą, kuriam jie atiduoda labai daug jėgų, laiko. Žinoma, kartu tai yra ir neįkainojama patirtis raiteliui, galimybė patikrinti tiek savo, tiek žirgo jėgas ir įvertinti varžovus iš kitų šalių. Belieka tik pasidžiaugti puikiais mūsų šalies rezultatais šiose varžybose ir sėkmingai įpusėjusiu sezonu“, – sakė Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas Gediminas Gutkauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją