Pagrindinėje turnyro kovoje T. Jonkus patiesė ne bet ką, o keturių skirtingų kovos menų organizacijų Europos čempioną iš Vokietijo Arxentą Ismailį.

Tadas įrodė, kad toli gražu nėra pėsčias – savo trofėjų kolekciją prie pasaulio ir Europos kikbokso čempionų titulų, įvairių K-1 ir bušido turnyrų nugalėtojų taurių pridėjo ir šio Klaipėdoje vykusio turnyro iškovotą apdovanojimą.

Šis Klaipėdos „K-1 Akademijos“ atstovas, Vadimo Chromycho auklėtinis prisipažino, kad prieš dvikovą šiek tiek jaudinosi, kadangi Klaipėdoje nebuvo kovojęs maždaug penkerius metus.

„Namuose kovoti maloniausia, bet tuo pačiu ir sudėtingiausia, nes jauti didžiausią įtampą ir psichologinę naštą. Labai džiaugiuosi, kad pavyko laimėti ir pradžiuginti savo sirgalius“, – pabrėžė sportininkas.

– Koks jausmas, kai kovoji ir girdi, kad visa publika skanduoja: „Tadai! Tadai!“?

– Labai geras jausmas. Tai padeda ir užveda. Atrodo, kad nėra jėgų, bet visi pradeda skanduoti, susiimi iš vidaus, iš kažkur atsiranda jėgų, tarsi įgauni antrą kvėpavimą. Labai padeda, tikrai.

– Tavo žmona Dainora akivaizdžiai susikausčiusi stebėjo šią dvikovą, pabaigoje net priklaupusi prie ringo ant kelio šaukė ir bandė įkvėpti tave. Ar girdėjai jos balsą?

– Viską aš girdžiu. Žmona išties labai padėjo ir įkvėpė. Kai kovoju, viską girdžiu, ir kiekvienas palaikymo šūksnis man padeda.

– Per tokius kovų turnyrus, ne išimtis ir šįkart, atsiranda ir tokių, kurie garsiai laido juokelius. Ar ir juos girdi? Tai neblaško?

– Kai esi susikoncentravęs į kovą, turi išsikėlęs tikslą ir užduotis, tada pernelyg nereaguoji. Tik kartais viduje nusišypsai ir pamąstai: „Kažkas cirkinasi“.

– Varžovas iš Vokietijos Arxentas Ismailis – išties tituluotas, tačiau sugebėjai dominuoti ringe ir galiausiai teisėjų sprendimu iškovoti pergalę. Ar esi patenkintas savo pasirodymu, o gal būt tikėjaisi kovą baigti nokautu?

– Aš visada noriu laimėti kovą kuo efektingiau, visada norisi „išjungti“ varžovą. Kartais tas per didelis noras man ir pakiša koją. Tačiau reikia pripažinti, kad vokietis buvo išties pajėgus ir galbūt man nelabai parankus varžovas. Prieš kovą daug studijavome varžovą, žinojome, kad jis taip pat kaip ir aš yra kovinės technikos atstovas, mėgstantis atakuoti ir imtis iniciatyvos. Man patinka kovoti su stipriais varžovais, o ne su kokiais „maišais“. Visada siekiu tikrų iššūkių sau, tad kovoju su stipriausiais varžovais.

Galbūt man reikėjo šiek tiek labiau atsipalaiduoti, tada galbūt ir būtų pavykę pasiekti nokautą. Bet kaip bebūtų, pergalė yra pergalė ir reikia tuo džiaugtis. Juolab, kad įveiktas išties galingas varžovas.

– Klaipėda gali pasigirti tituluotais kovotojais. Juk būtent iš Klaipėdos yra kilęs šiuo metu vienas geriausių bušido atstovų Sergejus Maslobojevas, šįvakar klaipėdietis Martynas Danius tapo KOK ketverto turnyro nugalėtoju, pajūryje yra išugdyta ir daugiau gabių kovotojų. Kaip manai, ar Klaipėda būtų pajėgi kasmet rengti po tokį įspūdingą turnyrą?

– Aš būčiau tik už tai, tačiau šiek tiek liūdna, kad Klaipėda negali suburti tokių sausakimšų arenų, kaip pavyksta Vilniui. Visgi aš tikiu, kad visiems bendromis pastangomis pavyks išugdyti kovinio sporto mėgėjų tradicijas ir Klaipėdoje bei „Švyturio“ arenoje man teks kovoti dar ne kartą. Būtų tiesiog puiku.

– Kokie turnyrai tavęs laukia ateityje?

– Visų pirma, reikia porą dienų pailsėti, nusiraminti, suprasti kas čia įvyko ir tik tada mąstysime į priekį. Dabar bent porą dienų leiskite pasidžiaugti šia pergale. Dabar – daug adrenalino, daug įspūdžių, daug įtampos.

Šiam turnyrui ruošiausi išties nuoširdžiai: buvo daug varginančių treniruočių. Mano treneris Vadimas Chromychas buvo suorganizavęs net keturių dienų išgyvenimo stovyklą pajūryje, kurios metu treniruodavomės net po keturis kartus po kelias valandas per dieną, sportavome net naktimis, miegojome specialiuose nameliuose prie jūros vos po kelias valandas per parą. Tai buvo neįkainojama patirtis tiek ištvermės, tiek įgūdžiu, tiek psichologijos atžvilgiu. Naktį, dieną ko tik nedarėme: bėgiojome per kopas, per miškus ir panašiai. Mes visada sportuojame maksimaliai, o šįkart net ir naktimis.

Pasinaudodamas proga, labai noriu padėkoti savo treneriui, kuris atiduoda labai daug savo laiko ir jėgų, taip pat visai komandai, savo žmonai, kuri kartu su manimi keliasi, padeda laikytis sportinio režimo ir nuolat būna su manimi, visiems draugams ir artimiesiems. Be Jūsų palaikymo ir įkvėpimo nebūtų ir mano pergalių. Jūs visi esate mano varikliukas, stumiantis mane į priekį. Nežadu sustoti ir sieksiu dar didesnių tikslų, dar skambesnių titulų. Noriu juo geriau reprezentuoti savo gimtąjį miestą ir savo šalį įvairiuose pasaulinio lygio turnyruose.

– Turbūt sporto dėka esi apkeliavęs ir daug pasaulio šalių?

– Prieš kelis metus bandžiau skaičiuoti, tai sudėliojau daugiau nei 20 šalių. Dabar jau net nebeskaičiuoju, kiek esu apkeliavęs.

– Kokios tau pačiam pačios įspūdingiausios kovos?

– Ne kartą esu sakęs, kad man pačios maloniausios pergalės – nokautais. Įsiminė prieš 5-6 metus Italijoje vykęs K-1 Europos čempionatas, kuriame varžovą iš Sicilijos (Italija) Giuseppe Patane nokautavau pirmame raunde. Varžovą pribloškiau rankų smūgių serija ir jis neteko sąmonės, iškrito iš ringo. Iškart po šio įvykio, italas buvo išgabentas į ligoninę. Interneto svetainėje „Youtube“ ši filmuota medžiaga susilaukė daug susidomėjimo ir teigiamų vertinimų.

– Pačiam yra tekę per varžybas patirti rimtų traumų?

– Būna, kad lūžta rankos kaulas ar nosis, tačiau dvikovos metu ne visuomet tai jauti, kadangi verda adrenalinas ir stengiesi susikoncentruoti tik į kovą. Skausmai užklumpa tik po kovos, o dažniausiai, jei tai nėra lūžiai, o tik sutrenkimai, – kitą dieną.

– Papasakok, kokios mintys užplūsta prieš dvikovą? Kūnu bėgioja šiurpuliukai?

– Prieš dvikovą dažnai analizuoju varžovo kovų vaizdo įrašus, su treneriu Vadimu Chromychu pasirenkame tam tikrą taktiką, kuri būtų parankiausia būtent prieš tą kovotoją. O varžybų dieną tiesiog medituoju ir stengiuosi susikaupti rimtai kovai.

– Jau daug metų tave svarbiausioms varžyboms ruošia itin daug pagyrų sulaukiantis kovinio sporto specialistas Vadimas Chromychas. Kuo skiriasi jo treniruočių metodika nuo kitų trenerių?

– Vadimas pats buvo profesionalus kovotojas, pasaulio kikbokso čempionas. Jis iš savo patirties žino, ko reikia sportininkui. Jis yra reiklus, tiesiog maksimalistas ir su juo dirbti yra vienas malonumas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)