Ispanijoje C. Ronaldo kaltinamas 14,7 mln. mokesčių nuslėpimu, šį kaltinimą futbolininkas neigia. Dienraštis teigia, kad portugalas priėmė „negrįžtamą“ sprendimą palikti klubą ir apie savo ketinimą informavo komandos draugus.

Keturis kartus geriausio planetos futbolininko titulą laimėjęs žaidėjas socialiniuose tinkluose paskelbė įrašą su nuotrauka, kur pridėjęs pirštą prie lūpų tildo. Parašas po nuotrauka skelbia: „Kartais geriausias atsakymas yra tyla“.

Sometimes the best answer it's to be quiet 🇵🇹

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Jun 15, 2017 at 3:19am PDT

„Aišku, kad futbolininkas nė neketino vengti mokesčių“, – aiškino C. Ronaldo atstovai.

2016 metų lapkritį portugalas pasirašė naują penkerių metų sutartį ir tvirtino, kad pasirengęs čia žaisti kol jam sueis 41-eri metai.

„Tai ypatinga diena man. Pratęsiu bendradarbiavimą su klubu, o šis yra mano širdies klubas. Ir tai nėra paskutinis mano kontraktas, – prieš 7 mėnesius kalbėjo C. Ronaldo. – Noriu toliau rašyti istoriją. Tikiu, kad artimiausius penkerius metus ir toliau pelnysiu įvarčius ir laimėsiu trofėjus su geriausiu klubu pasaulyje. Noriu baigti karjerą šioje komandoje“.

Be mokesčių C. Ronaldo kantrybės taurę perpildė dar trys svarbūs motyvai: 1) žiniasklaidos liguistas dėmesys portugalų futbolo žvaigždei. 2) gerbėjų perdėtas įkyrumas 3) nepakankama „Real“ klubo vadovybės parama žaidėjui mokesčių skandalo metu.

„Real“ vadovai bando atkalbėti C. Ronaldo nuo ketinimų palikti Madridą ir prašo priimti galutinį sprendimą po Konfederacijų taurės turnyro su Portugalijos rinktine Rusijoje.

Italų leidinio „Gazzetta dello Sport“ teigimu, Madrido klubas už C. Ronaldo prašys 400 mln. eurų išeitinės sumos.

„Independent“ rašo, kad pakėlęs sparnus C. Ronaldo turi penkis realius kelius, kur patraukti.

„Manchester United“ trokšta susigrąžinti C. Ronaldo į „Old Trafford“ stadioną šią vasarą bet kokia kaina. Šis noras dar labiau sustiprėjo po to, kai žlugo planas prisivilioti Antoine'ą Griezmanną.

Treneriui Jose Mourinho desperatiškai reikia naujo Nr.9, nes klubas nusprendė nepratęsti sutarties su Zlatanu Ibrahimovičiumi. „Raudonųjų velnių“ fanų niekas taip nepradžiugintų kaip C. Ronaldo su raudona apranga. Nr. 7 yra laisvas.

Kita galima stotelė portugalui – „Paris Saint-Germain“. Prancūzijos superklubas jau anksčiau vedė daugybę slaptų pokalbių su futbolininku 2015-16 metų sezoną, kad tik šis atvyktų į Paryžių.

PSG išgyvena sunkų laiką – pirmą kartą nuo 2012 metų nelaimėjo „Ligue 1“ ir pasirengęs padaryti viską, kad tokia žvaigždė kaip C. Ronaldo apsivilktų klubo marškinėlius. „Nike“ aprūpina PSG apranga, o portugalas su šiuo gamintoju susijęs iki gyvos galvos.

Cristiano Ronaldo

Dar viena galimybė futbolininko laukia už Atlanto. Los Andželo „Galaxy“ yra patraukliausias klubas žvaigždėms iš Europos. Nuo Davido Beckhamo laikų komanda vis dar ieško, kas galėtų tapti jos veidu. Vienas iš variantų yra klubo ieškantis Z. Ibrahimovičius.

Pinigai tikrai nebūtų problema „Galaxy“ klubui. Juolab, kad MLS lygos taisyklės vienai tokiai žvaigždei netaiko „algų kepurės“ apribojimo. Los Andželas tiktų C. Ronaldo gyvenimo būdui ir suteiktų jam galimybę vystyti savo prekinį ženklą Amerikos rinkoje.

Kita vertus sunku įsivaizduoti, kad C. Ronaldo nusileistų į žemesnį lygį ir neturėtų ambicijų laimėti dar vieną Čempionų lygą ar kelti į viršų „Ballon d’Or“ prizą.

Aukščiausio kalibro žaidėjas gali būti itin patrauklus pinigų maišais mojuojančiai Kinijai. C. Ronaldo galėtų tikėtis daugiau nei 1 mln. eurų uždarbio per savaitę, tačiau portugalas dar nėra toje karjeros situacijoje, kad jam rūpėtų tik pinigai.

Anot „Independent“, penktoji galima kryptis būtų „Monaco“. Talentingąjį Kylianą Mbappe įsigijęs klubas tikrai rastų atitinkamą sumą ir C. Ronaldo. Futbolininko agentas ir draugas Jorge Mendesas turi stiprių ryšių su „Monaco“.

Čia portugalas pasijustų it karalius, jam būtų garantuotas aukščiausio lygio gyvenimo sąlygos, be to, jis neprarastų Čempionų lygos.

Tiesa, Madrido „Real“ tikrai neketina lengvai paleisti brangiausio ir geriausio savo žaidėjo. Karališkasis ispanų klubas dar nepraėjus 24 valandoms nuo kaltinimo paskelbimo paviešino savo poziciją, kad visiškai tiki portugalo nekaltumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)