Žemaitijoje lenktyniaus greičiausi šalies lenktynininkai

Automobilių ralio gerbėjai šeštadienį trauks į Kelmę, kurios apylinkėse vyks trečiasis Lietuvos ralio čempionato etapas – „Žemaitijos ralis“. Jame varžysis visi greičiausi Lietuvos ralio lenktynininkai, tarp jų ir Dakaro ralio dalyvis Benediktas Vanagas.

„Karjeros pradžioje man „Žemaitijos ralis“ buvo tarsi užkeiktas, penkiuose ar šešiuose raliuose niekaip negalėdavome finišuoti. Bet paskui prasimušėme“, - išskirtiniame interviu laidai „Lietuvos sportas“ apie šio sezono planus ir galimybę šeštus metus iš eilės startuoti Dakaro ralyje pasakoja B. Vanagas.

„Žemaitijos ralis“

Kelmė
Birželio 17 d. (šeštadienis)
09:00 ralio startas
19:30 ralio finišas
21:00 apdovanojimai

Olimpiniai prizininkai persės į keturvietę baidarę

Geriausi Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai savaitgalį varžysis Trakuose vyksiančioje „Galvės regatoje“. Atkakliausia kova vyks sprinto distancijose, kur varžysis ir olimpiniai prizininkai – Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas. Pirmą kartą jie startuos ir keturviečių baidarių varžybose, nes dviviečių rungtis taps neolimpine.

„Svarbiausias startas mums „Galvės regatoje“ bus baidare keturviete. Suburta nauja įgula ir mums tai bus pirmas startas. Sekmadienį startuosim ir vienviečių baidarių sprinte“, - sako dviviete baidare bronzos medalį Rio olimpiadoje iškovojęs A. Lankas.

Baidarių ir kanojų irklavimo „Galvės regata“

Trakų irklavimo centras (Karaimų g. 73)
Birželio 17 d. (šeštadienis)
11:00 varžybų pradžia
16:00 finalai

Birželio 18 d. (sekmadienis)
09:00 varžybų pradžia
14:00 finalai

BMX sporto plėtrą stabdo trasų trūkumas

Šeštadienį Šiauliuose, o sekmadienį Pakruojyje vyks Lietuvos mažųjų dviračių BMX taurės varžybos bei jaunučių čempionatas. Varžybose laukiama 70 dalyvių. Lenktyniauti BMX dviračiais Lietuvoje yra daug norinčių, tačiau šio olimpinio sporto vystymąsi stabdo trasų trūkumas. Lietuvoje yra vos dvi, standartus atitinkančios BMX trasos – Šiauliuose ir Pakruojyje.

„Matau didelį potencialą Vilniuje ir Kaune, kur susidomėjimas ekstremalesniu sportu visada buvo, yra ir bus. Norėtųsi, kad ir ten būtų pastatytos BMX trasos. Deja, nesugebama sutvarkyti netgi vienos trasos Šiauliuose. Dar prieš 2012 m. olimpiadą buvo žadėta, kad jeigu pateksiu į olimpiadą, bus sutvarkyta starto pakyla. Patekus į olimpiadą, tos kalbos greitai nutilo. Sakoma, kad pinigų nėra, laiko nėra, projektuotojo nėra. Šiaulių valdžia nusprendė, kad net negalėsiu nemokamai treniruotis gimtajame mieste, nes nepriklausau Šiaulių „Dubysos“ klubui, nors daug prisidėjau prie trasos atsiradimo, o mano tėtis yra šios sporto šakos pradininkas Lietuvoje“, - vaizdo apžvalgoje sako geriausia Lietuvos BMX dviratininkė, Londono olimpiados dalyvė, pasaulio ir Europos čempionatų prizininkė Vilma Rimšaitė.

Lietuvos mažųjų dviračių BMX taurės varžybos

Birželio 17 d. (šeštadienis)
Šiaulių BMX trasa (J. Jablonskio g. 14)

12:00 varžybų pradžia
Birželio 18 d. (sekmadienis)

Pakruojo BMX trasa (P. Mašioto g.)
12:00 varžybų pradžia

Pasirengimą čempionatui pradėjo krepšinio rinktinės

Europos jaunimo čempionatams besirengiančios Lietuvos krepšinio rinktinės namuose žaidžia kontrolines rungtynes. Jurgitos Štreimikytės treniruojama Lietuvos merginų jaunimo rinktinė apsikeitė pergalėmis su bandraamžėmis iš Baltarusijos. Trečią kartą šios komandos susitiks penktadienį Anykščiuose.

Kaune stovyklaujančios Lietuvos vaikinų dvidešimtmečių ir devyniolikmečių rinktinės žaidžia tarpusavyje. Pirmose rungtynėse stipresni buvo Mariaus Kiltinavičiaus treniruojami dvidešimtmečiai.

Kontrolinės merginų rinktinių krepšinio rungtynės

„Nykščio namai“ (Liudiškių g. 18, Anykščiai)
Birželio 16 d. (penktadienis)12:00 Lietuva U20 – Baltarusija U20

Kontrolinės vaikinų rinktinių krepšinio rungtynės

Arvydo Sabonio krepšinio centras (Pašilės g. 41, Kaunas)
Birželio 17 d. (šeštadienis)
18:00 Lietuva U20 – Lietuva U19

Birželio 19 d. (pirmadienis)
18:00 Lietuva U20 – Lietuva U19

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją