Kiek uždirba per savaitę

C. Ronaldo. Lisabonos laikraščio „Correio de Manha“ duomeninis, „Real“ lyderis per sezoną uždirba maždaug 23,7 eurų per metus. Tai grynas portugalo pelnas. Jei padalinsime į 52 savaites, gausime 455 tūkst. eurų sumokėjus mokesčius.

L. Messi. Liepos pradžioje argentinietis pasirašys naują kontraktą su „Barcelona“. Pagal jį futbolininkas gaus beveik 30 mln. eurų per sezoną. Tai yra 576,9 tūkst. eurų per savaitę.

Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi

Išpirkos suma

C. Ronaldo. 1 milijardas eurų.

L. Messi. 400 milijonų eurų.

Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi

Kontrakto pratęsimas

C. Ronaldo. Portugalo sutartis su „Real“ baigiasi 2021 metais. Cristiano jau pareiškė, kad tai jo „priešpaskutinis“ kontraktas. Už ispanų karališkąjį klubą jis rengiasi žaisti iki jam sueis 41-eri metai.

L. Messi. Naujoji argentiniečio sutartis galios trejus metus – iki 2021 metų su galimybe pratęsti dar sezonui. Ar ši išlyga įsigalios, šiuo atveju priklausys didžiąją dalimi nuo futbolininko. Paprastai apie galimybę pratęsti sutartį su žaidėju sprendžia klubas.

Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi

Premijos

C. Ronaldo. Jo sutartyje numatytos įvairios slaptos premijos už gerus komandos ir asmeninius rezultatus. Už pergales Ispanijos pirmenybėse ir Čempionų lygoje Cristiano sąskaita banke papildomai galėjo pasunkėti 1,5 mln. eurų.

L. Messi. Argentinietis savo pajamas gali padidinti iki 20 proc., jei padės „Barcai“ laimėti Ispanijos čempionate, nugalės Čempionų lygoje ar iškovos „Auksinio kamuolio“ apdovanojimą. Sutartyje numatytos solidžios futbolininko premijos siekia iki 15 mln. eurų.

Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi

Kitos sutartys

C. Ronaldo. Sutartis su „Nike“ garantuoja maždaug 24 mln. eurų per metus. Žurnalas „Forbes“ paskaičiavo, kad 2016 metais „Real“ lyderis uždirbo 81,9 mln. eurų. Į šią sumą įeina ir pajamos iš daugybės reklaminių kontraktų. C. Ronaldo šiuo metu yra brangiausias sportininkas pasaulyje.

L. Messi. Argentinietis turi panašią sutartį su „Adidas“, pagal ją gauna 10 mln. eurų per metus. „Forbes“ įrašė L. Messi į trečią geriausiai apmokamų sportininkų sąrašo vietą. Anot prestižinio verslo leidinio, „Barcelonos“ puolėjas uždirba 70,5 mln. eurų.

Ką jie daro su pinigais

C. Ronaldo. Praėjusiais metais portugalas įsigijo viešbutį Monte Karle už 140 mln. eurų. CR7 viešbučių tinklas jau turi savo atstovybes Niujorke, Madride ir Lisabonoje.

L. Messi. Argentinietis taip pat kelia koją į viešbučių verslą. Neseniai jis įsigijo keturių žvaigždučių 77 numerių viešbutį netoli Barselonos. Jį ketina pavadinti „MiM“, o vidutinė kaina už numerį parai bus 300 eurų. Planuojama, kad viešbutis savininkui per metus atneš 30 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)