Kaip permainos klube paveiks „Atlanto“ žaidimą?

Ne pačią geriausią formą iki pertraukos demonstravusiam Vilniaus „Žalgiriui“ Fortūna tiesia ranką, nes susikauti su vienu principinių pastarojo meto varžovų iš Klaipėdos teks šiuo metu, kai varžovus drebina permainos. Į Sankt Peterburgo „Zenitą“ dirbti išvykus ilgamečiam komandos treneriui Konstantinui Sarsanijai, komandos gerbėjai situaciją klube stebi su nerimu. O jam pagrindo yra – spaudoje jau pasirodė pranešimų apie tai, kad pagrindiniai ir ryškiausi komandos legionieriai pamažu kelia sparnus ir dalyvauja įvairių Rusijos klubų peržiūrose.

Be jų likusio „Atlanto“ vairą perėmusiam Rimantui Žvingilui teks nelengva užduotis sustyguoti komandos žaidimą dvikovoje su čempionu. Suprantama, pastarojo forma II rato pabaigoje taip pat privertė gerbėjus kasytis pakaušius. Klausimų neišsklaidė ir kelionė į Latviją, kur „Žalgiris“ patyrė nesėkmę draugiškame mače. Tiesa, komandoje nebuvo į nacionalinę rinktinę išvykusių svarbių žaidėjų ir į klubą jie grįžo gavę didelį krūvį tarptautinėse rungtynėse. Bet atsarginių suolelis sostinės komandoje yra kur kas ilgesnis, be to, į visavertes treniruotes grįžo ir nuo sezono pradžios traumą gydęsis Mahamane’as Traore.

Vis tik, jei būtų galėjęs, vargu ar „Atlantas“ būtų pasirinkęs kitą laiką dvikovai su „Žalgiriu“. Šiuo metu galima tikėtis, kad vilniečių žaidimas vis dar buksuos, todėl vos vieną pergalę per visą II ratą iškovojusi uostamiesčio ekipa gali tikėtis palankaus rezultato, jei tik komandos žaidėjai sugebės iš savo galvų išmesti mintis apie permainas klube. Žinoma, savo nesėkmių seriją norės nutraukti ir sostinės futbolininkai, o pirmųjų dviejų sezono akistatų statistika yra jų pusėje.

Nutrauks Trakų „riterių“ žygį Kauno „Stumbras“?

Po II rato finišo, tikėtina, nei viena komanda netrykšta dideliu noru išmėginti „riterių“ iečių aštrumą. Įveikę du tiesioginius konkurentus į medalius ir sužaidę lygiosiomis su „Žalgiriu“, vicečempionai patvirtino, kad jų sezono starte strigusi mašina pagaliau užsikūrė ir jau dirba visu pajėgumu. Tai akivaizdžiai matosi turnyro lentelėje, kur net šalia lyderių ketveriukės buvę „Trakai“ šiuo metu jau alsuoja į nugarą antroje vietoje esančiai Marijampolės „Sūduvai“.

Jei yra komandų, galinčių pristabdyti šią mašiną, tai pasirinkimas krypsta į „Stumbrą“, kuris prieš rinktinių pertrauką taip pat ėmė sparčiai rinkti taškus, be to, tarpusavio buvo ne pačiu minkščiausiu riešutu. Esminė problema kauniečių žaidime – puolėjų trūkumas, dėl kurio atakos smaigalyje teko žaisti net ir Fabio Lopezui, paprastai labiau besirūpinančiam varžovų atakų griovimu. Nežiūrint į tai, „Stumbro“ fizine kova paremtas futbolas nėra labai patogus „riteriams“, todėl bus įdomu stebėti, kovą aikštės viduryje. Jei jaunieji kauniečiai nedarys šiurkščių klaidų, tikėtis teigiamo rezultato Vilniuje yra įmanoma.

Laimės „Kauno Žalgiris“ antras rungtynes iš eilės?

Pirma pergalė sezone, įveikiant ne bet ką, o patį čempioną, „Kauno Žalgiriui“ turėjo suteikti milžinišką kiekį pasitikėjimo, kurio, atrodė, šiai komandai kartais pritrūkdavo. Ar jis neišblėso per pertrauką, pamatysime šio turo rungtynėse. Antra pergalė kauniečiams yra gyvybiškai reikalinga, nes atsilikimas turnyro lentelėje nuo laipteliu aukščiau esančio „Stumbro“ yra 9 taškai. Atstumas didelis, bet dar ne beviltiškas, o dabar prasidės rungtynių serija prieš apatinės turnyro lentelės dalies varžovus, prieš kuriuos teigiami rezultatai yra tiesiog būtini.

II rato viduryje puikią atkarpą sužaidęs Utenos „Utenis“ stabtelėjo, komandos vairą perėmus naujam treneriui Davidui Piquerui. Pertrauka čempionate komandai buvo į naudą, nes gauta papildomo laiko prisiderinimui prie šio stratego reikalavimų. Tiesa, draugiškose rungtynėse Latvijoje laimėti nepavyko, tačiau su kiekvienomis rungtynėmis tiek treneris, tiek žaidėjai labiau pažįsta vienas kitą, o papildomi trys taškai į taupyklę padidintų spaudimą „Atlantui“ kovoje dėl ketvirtos vietos. Be to, vos antras rungtynes savo stadione žaisianti komanda tikrai norės padovanoti uteniškiams pirmą pergalę. Akivaizdu, žiūrovų lauks puikus mūšis.

Ar „Jonavai“ pavyks surengti dar vieną trilerį Marijampolėje?

Sezono starto rungtynės Suvalkijoje iki šiol yra bene labiausiai įstrigusios į futbolo mėgėjų atmintį. Du abiejų komandų pelnyti įvarčiai per pridėtą laiką yra tai, kas stadionuose nutinka retai ir tokia mačo baigtis yra tikras desertas plačiame futbolo meniu bet kurios šalies čempionatui. Suprantama, kad vėl į Marijampolę atvykusiai „Jonavai“ šios rungtynės yra kur kas mielesnės, nei II rato dvikova, kurioje aukštaičiai „Sūduvai“ neprilygo. Svečių žaidimas šioje sezono stadijoje primena svarstykles, kai po vienų gerų rungtynių komanda sugeba tapti tiesiog neatpažįstama kitose, todėl, kuri „Jonava“ išbėgs į aikštę, kartais sunku nuspėti net ir komandos treneriams.

Išskyrus tą pirmą sezono mačą, „Sūduva“ šiemet taškų prieš tas komandas, kurias turėtų įveikti, nebarsto. Jei gerbėjus džiugina puikiai veikiantis puolimas, tai reikalai gynyboje nėra tokie smagūs. Sūduviškiai yra daugiausiai praleidžiantys įvarčių tarp pirmo turnyro lentelės ketverto komandų. Žinant, kad jonaviškiai patikima gynyba taip pat negali pasigirti, nuo to žiūrovams tik geriau, nes galima sulaukti ne vieno įvarčio į abiejų komandų vartus. O kur įvarčiai, ten ir galimybės įvairiems siužeto posūkiams. Galbūt ir dar vienam trileriui?

2017 metų A lygos XVV turas:

Birželio 14 d. 18.00 val. Vilniaus „Žalgiris“ – „Atlantas“ (LFF stadionas);
Birželio 14 d. 20.00 val. „Stumbras“ – „Trakai“ (S. Dariaus ir S. Girėno stadionas);
Birželio 15 d. 18.00 val. „Utenis“ – „Kauno Žalgiris“ („Utenio“ stadionas);
Birželio 15 d. 20.00 val. „Sūduva“ – „Jonava“ (ARVI arena).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)