Devyni būsimieji padelio treneriai iš Vilniaus (8) ir Kauno (1) keturias dienas intensyviai klausėsi teorinių paskaitų ir dalyvavo praktiniuose mokymuose.

N. Brea profesionaliai žaidė padelį nuo 1989 metų, kelis metus buvo geriausių pasaulio padelio žaidėjų dešimtuke, išugdė daug padelio žaidėjų, iškovojo daugybę prizų būdamas rinktinių treneriu ir jau 24-erius metus dalijasi patirtimi su viso pasaulio žaidėjais, norinčiais tapti gerais treneriais.

Trenerių mokymo specialistas sako, kad geras treneris yra toks žmogus, kuris padeda žaidėjui tapti geriausiu, kokiu šis tik gali būti. Įdomu tai, kad į N. Brea kursus Lietuvoje atvyko padelio treneriai iš Ispanijos, Belgijos ir Suomijos, kurie norėjo pasisemti žinių, būtent, iš šio specialisto.

Teorinio kurso metu paskaitas skaitė ir Tarptautinės padelio federacijos (FIP) prezidentas Danielis Patti, kuris Lietuvoje yra dažnas svečias. D. Patti labai maloniai padeda Lietuvos padelio federacijai (LPF) vystyti šią sporto šaką, o Lietuvos padelio žaidėjams – toliau tobulėti. Ir šių kursų metu prezidentas ne tik įdomiai skaitė paskaitas apie padelio istoriją, raketes, bet nuoširdžiai ir šiltai bendravo ir atsakinėjo į visus kursų dalyvių klausimus.

Kursų lankytojams buvo išdalinta išsami metodinė medžiaga, kurios pagalba jie galės toliau gilinti savo žinias savarankiškai, o jų pabaigoje dalyviai laikė teorijos ir praktikos egzaminus. Visi jie gavo kursų baigimo sertifikatus, tačiau kurie jų atitinka FIP I trenerio-instruktoriaus lygį, paaiškės artimiausioje ateityje. FIP I lygio trenerio-instruktoriaus kursus organizavo FIP kartu su kolegomis iš Lietuvos (LPF).

Pasibaigus kursams, jų dalyviai džiaugėsi įgytomis žiniomis, dėkojo LPF vadovams už puikų renginį ir suteiktą galimybę tobulėti.