Susitikime buvo svarstomas sporto visuomenei aktualiausias "Gyventojų pajamų mokesčių" įstatymo aspektas - piniginių prizų apmokestinimas. Iki šiol sportininkams išmokėti piniginiai prizai buvo atleidžiami nuo fizinių asmenų pajamų mokesčio. Tačiau Lietuvos vyriausybės pateikiamame projekte labai suvaržoma piniginių prizų vertė.

Sporto visuomenė pageidauja, jog aukštos klasės sportininkai, pasirašę kontraktus su profesionaliais klubais, būtų įvardijami kaip individualia veikla užsiimantys žmonės ir prilyginami meno bei kultūros žmonėms, taip pat individualia veikla užsiiminėjantiems teisėtvarkos artstovams, t.y. notarams, advokatams. Šiuo atveju sportiniai kontraktai būtų apmokestinami ne 29 procentais, o 15 procentų.

Lietuvos vyriausybė, tvirtindama naują mokesčių koncepciją, pateikė Seimui svarstyti atinkamus įstatymus. Gruodžio pabaigoje jau priimtos "Pelno mokesčio įstatymo" pataisos,

kurios paramos ir labdaros teikėjams sudarė palankesnes sąlygas remti sportą – nuo valstybės pelno mokesčio atleidžiamų lėšų, skirtų rėmėjų, koficientas padidintas nuo vieno iki dviejų.

Kitas dalykas – iškovoti sportiniai prizai. Vienkartiniai prizai, skirti už pergales sporto varžybose, neturėtų būti apmokestinami. Sporto organizacijos taip pat pageidauja, kad būtų neapmokestinami sportiniai piniginiai prizai, skiriami iš valstybės biudžeto už tarptautinius sportininkų pasiekimus, daiktiniai prizai, gauti vidaus ar tarptautinėse varžybose, piniginiai prizai, kuriuos mūsų sportininkams išmoka užsienio sporto organizacijos. Be to, piniginiai prizai neturėtų būti apmokestinami socialinio draudimo mokesčiais.

G.Šivickas, išnagrinėjęs sporto delegacijos pateiktus pasiūlymus, sutiko, jog sportui vystyti turi būti sudarytos palankesnės sąlygos ir būtina suteikti tam tikrų lengvatų.

Sporto organizacijos savo prašymus pateiks Finansų ministerijai, kad ši, tęsiant "Gyventojų pajamų mokesčių" įstatymo svarstymą Seime, palaikytų sporto organizacijas ir jų pageidavimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją