Tokiu būdu čiuožėjai oficialiai patvirtintų savo kaip Lietuvos olimpinės rinktinės narių statusą, kuris jiems buvo suteiktas avansu, tvirtinant rinktinės sudėtį balandžio mėnesį.

"Sportininkai anksti pradėjo pasirengimą, labai daug dirbo ir šiuo metu yra geros formos", - ketvirtadienį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomojo posėdyje sakė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas, apžvelgdamas pasirengimą Turino žaidynėms.

Pirmasis M.Drobiazko ir P.Vanago startas planuojamas rugsėjo pabaigoje Obersdorfe, po atrankos varžybų jie dar startuos dviejuose "Grand Prix" etapuose, o sausio mėnesį dalyvaus Europos čempionate.

Čiuožėjai planuoja Turine užimti 3-6 vietas.

Kitų būsimųjų olimpiečių planai yra žymiai kuklesni - biatlonininkei Dianai Rasimovičiūtei planuojama 45-55 vieta, o slidininkei Irinai Terentjevai - 30-40 pozicijos.

Kol kas tik šie sportininkai yra gavę rinktinės narių statusą, o pavasarį patvirtintame kandidatų sąraše - dar aštuonios pavardės: biatlonininkai Veronika Lagun, Karolis Zlatkauskas, Vadimas Gusevas, slidininkai Aleksejus Novoselskis ir Mantas Strolia, kalnų slidininkas Vitalijus Rumiancevas bei dailiojo čiuožimo atstovai Aidas Reklys ir Tomas Katukevičius.

Nors dauguma iš jų turi potencialių galimybių įvykdyti normatyvus, tačiau LTOK žada dėl kiekvieno atleto spręsti atskirai.

Lietuvos olimpinės misijos vadovės Vidos Vencienės teigimu, rinktinė turėtų būti patvirtinta dar gruodžio mėnesį, nors oficialiai normatyvus vykdyti slidininkams ir biatlonininkams bus galima iki sausio 15 dienos.

LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas atkreipė dėmesį, kad žiemos sporto šakose dėl menkos konkurencijos į žaidynes patekti kur kas lengviau nei vasaros sporto šakose.

"Reikėtų susimąstyti, iki kiek galime nuleisti kartelę, nes pastebima tendencija, kad kai kurie sportininkai suaktyvėja tik prieš olimpines žaidynes", - sakė jis.

Tai akcentavo ir A.Raslanas, pabrėžęs, jog Lietuvos žiemos sportininkai nesitreniruoja tiek, kiek tikri profesionalai, todėl ir rezultatų nėra iš ko tikėtis, juolab, kad ir talentingumu jie nepasižymi.

Posėdyje buvo pristatyta ir bendrovės "Audimas" pasiūta puošni Lietuvos olimpiečių apranga, kurioje šįkart vyrauja balta ir sidabrinė spalvos.

"Būtų labai gaila, jei įsivyrautų tokia tendencija, kad mūsų aprangos vis gražesnės, o rezultatai - prastesni", - pastebėjo A.Poviliūnas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją