Po finišo L. Hamiltonas spinduliavo – nugalėtojo šypsena ir palengvėjimas, kad „Mercedes“ komanda vėl atsitiesė ir tęsia kovą dėl titulo.

„Tokį rezultatą parodyti kovoje su „Ferrari“ yra tiesiog neįtikėtina. Valtteri atliko puikų darbą. Džiaugiuosi, kad problemas Monako etape išsprendėme ir galime vėl būti konkurencingi. Esu devintame danguje“, – kalbėjo L. Hamiltonas.

Dar geriau britą nuteikė jo pagrindinio varžovo S. Vettelio pirma rimta nesėkmė šį sezoną – „Ferrari“ žvaigždė pirmą kartą nesugebėjo užlipti ant apdovanojimų pakylos.

Vokiečiui koją pakišo ankstyvas susidūrimas trasoje su Maxu Verstappenu: „Atsidūriau netinkamu laiku ir netinkamoje vietoje. Po to negalėjau tęsti lenktynių, turėjau sukti į techninio aptarnavimo juostą. Apie pergalę jau negalėjau galvoti, tai buvo aišku. Tačiau pabaigoje vis dar tikėjausi užlipti ant apdovanojimų pakylos“.

Puikiai startavęs M. Verstappenas po susidūrimo su S. Vetteliu trumpai išlaikė antrąją poziciją, tačiau vėliau buvo priverstas pasitraukti iš lenktynių. L. Hamiltonas visas lenktynes užtikrintai pirmavo.

56-ą pergalę savo karjeroje šventęs britas sumažino skirtumą iki pirmaujančio S. Vettelio pasaulio čempionate iki 12-os taškų.

65-ą kartą iškovojęs teisę startuoti lenktynėse pirmas L. Hamiltonas susilygino pagal šį statistinį rodiklį su savo idealu Ayrtonu Senna. Britui dovanų buvo įteiktas „Formulės-1“ legendos šalmas.

„Neturiu žodžių. Ayrtonas man visuomet buvo didžiausia motyvacija, dėl jo čia šiandien ir stoviu. Man didelė garbė būti viename lygmenyje su tokiu didžiu lenktynininku“, – sakė L. Hamiltonas.

Vadinamąją „pole“ poziciją daugiau kartų yra iškovojęs tik Michaelis Schumacheris – 68. Legendinis vokietis yra vienintelis, kuris Kanadoje laimėjo daugiau kartų nei L. Hamitonas – septynis kartus. Britas turės galimybę pakartoti M. Schumacherio rekordą 2018 metais.

Still lost for words... 🙏🏾🇧🇷 #AyrtonSennaForever @MercedesAMGF1 pic.twitter.com/1E1Sn767rk
— Lewis Hamilton (@LewisHamilton) June 11, 2017

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją