Mūsų komanda turnyrą pradėjo lygiosiomis 1:1 su Estija, ketvirtadienį 2:1 palaužė Suomijos bendraamžius, o šeštadienį komfortabiliai įveikė latvius ir su surinktais septyniais taškais pranoko visus oponentus.

Paskutinėse rungtynėse Lietuva pirmajame kėlinyje išsiveržė į priekį po 35-ąją minutę pelnyto Jono Bičkaus įvarčio po sumaišties baudos aikštelėje. Kėlinio gale Dominykas Kubilinskas padvigubino pranašumą puikiu smūgiu iš toli.

Antrojoje rungtynių dalyje lietuviai labiau rūpinosi savo vartų saugumu ir dažniau kontratakavo, o 85-ąją minutę Edgaras Utkus realizavo 11 metrų baudinį ir įtvirtino Lietuvos pergalę.

Po pasiektos pergalės Lietuvos rinktinės treneris Antanas Vingilys teigė: „Mūsų komandai šis turnyras buvo labai naudingas prieš Europos čempionato atranką rudenį.

Varžovai buvo pajėgūs, bet pirmajame mače sužaidėme lygiosiomis, nors aikštėje dominavome visais aspektais ir turėjome laimėti.

Rungtynės su latviais ir suomiais buvo geriausios ir tai atspindi rezultatas. Komandoje buvo puiki atmosfera, žaidėjai buvo labai motyvuoti ir žinojo, ko siekia.

Nenorėčiau išskirti kažkokių žaidėjų, bet, visų pirma, mes esame komanda ir džiugu, kad dirbome, kaip komanda. Į turnyrą negalėjo atvykti kai kurie vaikinai, bet išbandėme visus žaidėjus ir jau šiek tiek galima susidaryti bendrą vaizdą apie jų pajėgumą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)