Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadiono šeimininkai išvengė antro slovakiško pažeminimo, bet dėl to jų taškų taupyklė nepapilnėjo.

„Žaidimą vertinčiau geriau nei rezultatą. Pastarasis labiausiai ir nuvilia. Manau, atlikome užtektinai darbo, kad turėtume bent tašką“, – pareiškė E. Jankauskas.

Pastarąjį po rungtynių pagyromis apdalino ir Slovakijos rinktinės vairininkas Janas Kozakas. Bet dėl rungtynių eigos jis turėjo kitokią nuomonę.

„Galbūt kai kurie vaikinai nebuvo pasiruošę visu šimtu procentų, bet mes žaidėme protingą futbolą, realizavome paruoštas kombinacijas ir nusipelnėme pergalės. Tik labai gaila, kad nepavyko išlaikyti savo vartų „sausų“. O Lietuvos komandos treneriui galiu pasakyti keletą komplimentų: jo auklėtiniai buvo labai organizuoti, puolime daug kombinavo. Manau, ateityje lietuviai gali mušti daug įvarčių ir tapti labai nebloga komanda“, – dvikovą komentavo J. Kozakas.

Lietuviai aktyviau pradėjo susitikimą, o Vaido Slavicko ir netikėtai į starto sudėtį įtraukto Darvydo Šerno, kuriam patikėtas kairysis atakų flangas, smūgiai skriejo greta slovakų vartų virpsto.

Pirmame kėlinyje E. Jankausko auklėtiniai atliko tiek pat bandymų kiek varžovai ir smarkiai neatsiliko nuo pastarųjų pagal kamuolio kontrolę.

Bet svečiams nereikėjo daug kurti, kad pakeistų balansą švieslentėje. 32 min. Marekas Hamšikas gudriu perdavimu surado Vladimirą Weissą, kurį iš savo globos akimirkai pametė Tadas Kijanskas – Slovakijos rinktinės krašto saugas be vargo iš arti „sušaudė“ Ernesto Šetkaus vietą vartuose šįkart užėmusį Emilijų Zubą.

„Manau, pirmame kėlinyje buvome arčiau įvarčio nei slovakai“, – svarstė E. Jankauskas.

Po pertraukos žaidimo tempas krito, o ramybę aikštėje kiek pagyvino tribūnos: suremontuotoje pietinėje susibūrę aktyviausi lietuvių sirgaliai keletą skanduočių skyrė LFF, švelniausia kurių federaciją sulygino su mafija.

Tačiau slovakų lietuviško futbolo užkulisių reikalai nė kiek nesudomino. 58 min. M. Hamšikas baudos smūgiu iš 20 m įveikė E. Zubą, palaidodamas rungtynių intrigą.

Per likusį laiką Lietuvos rinktinė surengė keletą perspektyvių greitų antpuolių, bet paskutiniai perdavimai būdavo netikslūs, o vienintelis D. Šerno smūgis vartų tinklą suvirpino kamuoliui atsimušus iš išorės.

Kai žiūrovai jau skaičiavo paskutines sekundes iki finalinio švilpuko, trečią pridėto laiko minutę šeimininkų pastangos puolime atnešė paguodos vaisių. Varžovams pažeidus taisykles prie pat baudos aikštelės, standartinę situaciją realizuoti ėmėsi Arvydas Novikovas. Po saugo smūgio į skersinį pokštelėjęs kamuolys nukrito už vartų linijos.

„Šiek tiek pakeitėme savo strategiją, daugiau įžaidėme kamuolį per vartininką ir gynėjus, ieškojome naujų būdų atverti erdves, naujų kelių link varžovų vartų. Bet vis dar atsiliekame techniniuose komponentuose: lygiai kovoti su tokiomis stipriomis rinktinėmis neleidžia individualus meistriškumas, kurį šlifuoti reikia aukštesnio lygio čempionatuose“, – kalbėjo E. Jankauskas.

Rungtynes dėl geltonų kortelių praleido gynėjas Egidijus Vaitkūnas ir atraminis saugas Artūras Žulpa, todėl treneriui teko perrikiuoti pajėgas. Vietoje E. Vaitkūno nuo mačo pradžios žaidė Valdemaras Borovskis, A. Žulpą pavadavo atgal atitrauktas Vykintas Slivka, o už vienintelio puolėjo Nerijaus Valskio atakuojančio saugo pozicijoje rungtyniavo A. Novikovas.

V. Borovskio ir D. Šerno debiutais 2018 metų pasaulio čempionato kvalifikacijoje E. Jankauskas buvo patenkintas, bet nutylėjo V. Slivkos pasirodymą – šiam susitvarkyti naujose pareigose sekėsi sunkiau, ir 75 min. jį pakeitė Martynas Dapkus.

Kita vertus, pirmą sykį E. Jankauskui neteko atlikti nė vieno priverstinio keitimo – visi futblininkai rungtynes baigė sveiki.

„Mane nustebino kai kurių žaidėjų fizinė forma, ypač žaidžiančių Lietuvoje. Nesitikėjau, kad jie išlaikys visas rungtynes“, – sakė treneris.

Beje, dėl auklėtinių pasirodymų užsienyje nuolat išgyvenantis E. Jankauskas pats karjera klubuose šiuo metu nesidomi.

„Neturiu agentų ir klubų neieškau. Man gerai ten, kur esu“, – patikino specialistas.

Ateinančioje akistatoje su Škotija, rugsėjo 1 d. vyksiančioje Vilniuje, dalyvauti negalės antrą įspėjimą atrankos cikle „užsidirbęs“ N. Valskis.

Primename, kad praėjusį lapkritį Trnavoje vykusią pirmą komandų tarpusavio dvikovą slovakai laimėjo rezultatu 4:0, o įvarčius tuomet mušė Adamas Nemecas, Jurajus Kucka, Martinas Škrtelis ir M. Hamšikas.

Abi ekipos išlaikė tas pačias pozicijas planetos pirmenybių atrankos F grupėje: slovakai žengia antri (12 taškų), lietuviai – penkti (5 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)