Susitikimas su Latvija Lietuvos nacionalinei rinktinei turėjo tapti generaline repeticija prieš trečiadienį Klaipėdoje laukiančią kovą su Prancūzijos nacionaline ekipa. Rungtynes komandos pradėjo apylygiai ir nė vienai ekipai pirmosiomis susitikimo minutėmis apčiuopiamesnės persvaros susikurti nepavyko.
Vis tik artėjant pirmajam kėliniui prie pabaigos lietuviai pradėjo naudotis tuo, jog latviai aikštės žaidėją keičia vartininku ir sugebėjo atitrūkti. Po pirmosios rungtynių dalies Lietuvos pranašumas siekė 4 įvarčius (20:16).

Po ilgosios pertraukos mūsų rankininkai juokauti nebebuvo linkę ir kontroliavo susitikimo eigą. Rezultatyvumu pasižymėjusiose rungtynėse Lietuvos rinktinė šventė pergalę rezultatu 40:30.

Šiame susitikime mūsų rinktinė vertėsi dar ir be keleto savo lyderių (Jono Truchanovičiaus, Mindaugo Dumčiaus, Gerdo Babarsko ir Valdo Drabavičiaus), todėl pasireikšti daugiau gavo rinktinės jaunieji žaidėjai. Taip pat po pertraukos buvo galima išvysti su rinktinės marškinėliais rungtyniaujantį Augustą Strazdą, kurį Artūras Juškėnas pasikvietė sustiprinti linijos pozicijai.

Rytoj 13:00 val. Lietuvos vyrų rankinio rinktinė dar kartą stoja į kova su Latvijos rankininkais, vėliau išvyks į Klaipėdą, kur ruošis artėjančiam mačui su Prancūzija.

Vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris nebuvo visiškai patenkintas pasibaigusiomis rungtynėmis, kadangi anot jo repeticija nepavyko taip kaip buvo planuota. Latvijos rinktinė dažnai žaidė be vartininko ir tai trukdė Lietuvos rinktinei taikyti aktyvios gynybos sistemą, kurią išbandyti šiame mače planavo mūsų nacionalinė rinktinė.

Lietuva: Laurynas Palevičius 7, Skirmantas Plėta ir Lukas Simėnas po 5, Aidenas Malašinskas ir Edvinas Vorobjovas po 4, Giedrius Morkūnas ir Gintaras Cibulskis po 3.

Latvija: Raimonds Trifunovs 11, Ignars Dude 4.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)