Prognozuoja kitokį scenarijų

„Napoli“ (Italija) klubo saugas Marekas Hamšikas akimirkai susimąstė, kuomet dvikovos išvakarėse sulaukė klausimo, kada paskutinį kartą yra žaidęs ant sintetinės vejos.

„Tiesą sakant, tai buvo jau senokai – būtent šiame stadione“, – šyptelėjo 29-erių futbolininkas.

2012 metais planetos pirmenybių atrankos mače LFF stadione M. Hamšikas atliko rezultatyvų perdavimą, bet pergalės slovakai tąsyk iš Vilniaus neišsivežė – akistata baigėsi lygiosiomis 1:1. Tokiu pačiu santykiu komandos išsiskyrė ir atsakomosiose rungtynėse.

Šiame kvalifikacijos cikle Jano Kozako auklėtiniams namuose vargo buvo žymiai mažiau – praėjusį lapkritį Trnavoje jie laimėjo rezultatu 4:0, o įvarčius tuomet mušė Adamas Nemecas, Jurajus Kucka, Martinas Škrtelis ir M. Hamšikas.

Bet dabar slovakai tikina nė negalvojantys apie dar vieną lengvą pasivaikščiojimą. Ne dėl neįprastos LFF stadiono vejos, kuriai J. Kozakas teigia jau paruošęs savo komandą, ir ne dėl fakto, jog šįkart teks verstis be A. Nemeco ir J. Kuckos.

„Du žaidėjai nevaidina lemiamo vaidmens. Mintyse aš jau turiu aiškią sudėtį šeštadieniui. Tiesiog pirmose rungtynėse mums pasisekė greitai įmušti du įvarčius. Toliau galėjome žaisti atsipalaidavę, ir futbolas buvo nuostabus. Čia viskas bus kitaip“, – prognozavo J. Kozakas.

Vis dėlto barstyti taškų antrą vietą F grupėje besistengiantys apginti svečiai nėra nusiteikę.

„Naujas treneris (Edgaras Jankauskas – DELFI) pakeitė Lietuvos rinktinę taktiškai, dabar ji gerai dirba gynyboje, o namų sienos bus pagrindinė lietuvių jėga. Vis dėlto mus stebės žmonės Slovakijoje – negalime jų nuvilti. Žinoma, laukiame pergalės. Esame geros formos, susikaupę, pasiruošę svarbioms rungtynėms“, – kalbėjo M. Hamšikas.

Lygiosiomis nesitenkintų

Kol slovakai tikisi išnaudoti savo talentą puolime, lietuviai atvykėliams žada aršią kovą.

Pirmieji randai Lietuvos futbolininkų veidus išvagojo dar rungtynėms neprasidėjus – treniruotės metu su Mindaugu Grigaravičiumi susidūrusiam gynėjui Tadui Kijanskui buvo prakirstas antakis.

„Šeštadienį kraujo bus dar daugiau, – žadėjo nukentėjęs veteranas. – Stengsimės nekartoti Slovakijoje padarytų klaidų ir sieksime pergalės.“

„Matau, kad visų žaidėjų akys dega, visi nori revanšo ir pergalės. Galvoti, kad gal mums tiktų ir lygiosios, būtų per kuklu – mes visada norime laimėti. Nesvarbu, kiek tai realu – nusistatymo ruošiantis rungtynėms tai nekeičia“, – antrino E. Jankauskas.

Lietuvos rinktinės strategas vylėsi, kad varžovų netektys nepraeis be pėdsako.

„Slovakų išsidėstymas aikštėje gali ir nesikeisti, bet jie neteko šiek tiek ūgio, šiek tiek agresijos. A. Nemecas ir J. Kucka – du svarbūs žaidėjai puolime ir vidurio zonoje. Kita vertus, slovakai turi neblogų keitimų. Nemanau, kad dabar jie žais prasčiau, gal tik bus mažiau tolimų perdavimų į priekį“, – svarstė E. Jankauskas.

Tiesa, du starto sudėties žaidėjus prarado ir jis pats – dėl geltonų kortelių dvikovą bus priversti praleisti gynėjas Egidijus Vaitkūnas bei saugas Artūras Žulpa.

Primename, kad Lietuvos ir Slovakijos dvikova Vilniuje prasidės šeštadienį, 21.45 val.

Lietuviai planetos pirmenybių atrankos F grupėje užima penktą vietą (5 taškai), slovakai žengia antri (9 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)