„Kad ir kur atsistotum, visada priešais save regėsi bent vieną bažnyčios varpinę ir kur kas daugiau gražių moterų“, – aprašydamas viešnagę Vilniuje, nusistebėjo SME.sk.

Lietuvos sostinė – kone dešimtkart didesnė už 65 tūkst. gyventojų turinčią Trnavą, kurioje praėjusį lapkritį vyko pirmoji komandų tarpusavio akistata (4:0).

Natūralu, kad įspūdžių svečių sirgaliams ir žurnalistams pažintis su miestu šįsyk palieka kur kas daugiau.

Bet daugiausiai nuostabos slovakams kelia faktas, kad populiariausią sporto šaką pasaulyje Lietuvoje visiškai užgožia krepšinis.

„Daug sutiktų praeivių nežinojo, kad šeštadienį Lietuva žais pasaulio čempionato atrankoje. Rungtynių išvakarėse laikraščiuose taip pat nesimatė nė užuominos apie tai. NBA lygos žaidėjai čia pažįstami kur kas geriau nei vidutinio lygio futbolininkai iš Europos. Jei Slovakijoje kiekviename kaime vaikai spardo kamuolį, Lietuvoje visur kabo po krepšinio lanką“, – rašo SME.sk.

Portalas pastebi, kad visa Lietuvos futbolo rinktinė transfermarkt.com įkainota vos 7 mln. eurų, nė vienas jos atstovas nerungtyniauja elitiniame žemyno klube. Palyginimui, vieno „Napoli“ (Italija) saugo Mareko Hamšiko vertė futbolo rinkoje skaičiuojama 40 milijonų.

5 tūkstančius vietų turintis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadionas apibūdinamas kaip „kaimo arena“, bet priduriama, kad šaliai pakanka ir tokios, nes nacionalinės futbolo komandos reikalais pernelyg nesidomima.

„Lietuvoje gyvena krepšinis, bet ne futbolas“, – konstatuoja SME.sk.

Slovakams taip pat rūpi dirbtinė danga, ant kurios vyks šeštadienio rungtynės. Ne tik žiniasklaidai, bet ir komandos trenerių štabui bei futbolininkams.

Prieš kelionę į Vilnių slovakai specialiai treniravosi stadione Žilinoje, kur prieš metus taip pat buvo paklota sintetinė veja.

„Turime nemažai techniškų, kūrybingų atakuojančių žaidėjų, o tokiems geriau jau dirbtinė danga nei purvynė ar duobės. Žinoma, prisitaikyti reikia, bet aš nematau tame problemos“, – nesiskundė Slovakijos ekipos strategas Janas Kozakas.

Jam taip pat tenka spręsti keletą komandos starto sudėties dilemų. Į Vilnių dėl geltonų kortelių neatvyko vieną iš keturių įvarčių Trnavoje pelnęs Adamas Nemecas. Todėl rinktinėje liko vos vienas tikras puolėjas – Michalas Durišas iš „Orenburg“ (Rusija) klubo. Taip pat šįsyk nebus „Milan“ (Italija) vidurio saugo Jurajaus Kuckos.

Vis dėlto J. Kozakas turi pakankamai atakuoti mokančių futbolininkų. O štai vartininkų gretas smarkiai nušienavo traumos, dėl kurių iš rikiuotės iškrito ne tik pagrindinis vartų sargas Matušas Kozačikas, bet ir Janas Mucha bei Milošas Volešakas. Spėjama, kad J. Kozakas pasirinks Libereco „Slovan“ (Čekija) klubo vartininką Martiną Dubravką.

Primename, kad Lietuvos ir Slovakijos dvikova Vilniuje prasidės šeštadienį, 21.45 val.

Pirmą tarpusavio akistatą namuose slovakai laimėjo rezultatu 4:0, įvarčius tuomet mušė A. Nemecas, J. Kucka, Martinas Škrtelis ir M. Hamšikas.

Lietuviai planetos pirmenybių atrankos F grupėje užima penktą vietą (5 taškai), slovakai žengia antri (9 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)