„Formulės-1“ varžybose tęsiasi įnirtinga kova tarp „Ferrari“ ir „Mercedes“ pilotų. Pastarosios komandos lenktynininkai šįkart pasiryžę aplenkti varžovus. Praėjusiame etape Monake triumfavo „Ferrari“ atstovas Sebastianas Vettelis. Tai buvo jau trečias jo laimėtas etapas šį sezoną.

Bendrojoje įskaitoje pirmaujantis vokietis surinko 129 taškus. Antrą vietą užimantis britas Lewisas Hamiltonas iš „Mercedes“ turi 104. Komandų rikiuotėje „Ferrari“ sukaupė 196 taškus, o „Mercedes“ – 179.

L. Hamiltonas mano, kad Kanadoje favoritė bus „Ferrari“ ekipa, nors jis pasiryžęs kovoti dėl pergalės.

„Mes visi matome, kad „Ferrari“ dabar turi greičiausią automobilį. Savo ruožtu mes intensyviai dirbame, kad pašalintume visas problemas, su kuriomis susidūrėme praėjusiose lenktynėse. „Ferrari“ turi keletą unikalių detalių, kurios varžovams gali padėti Monrealyje, bet tai nereiškia, kad mes su jais nesistengsime kovoti“, – kalbėjo britas. – Greitis priklauso nuo temperatūros trasoje. Kartais padangos tinka greitam ratui, kartais – ne. Kartais jauti, kad padangos tau padeda pasiekti maksimalų greitį, o kartais apima toks jausmas, kad tu ką tik išvažiavai iš boksų.“

Pasak S. Vettelio, „Ferrari“ stiprybė šį sezoną yra komandos darbas.

„Man labai patinka Monrealio trasa. Šiuo metu mūsų automobilis dirba gerai, bet mes dar nieko nelaimėjome. Atsipalaiduoti negalime.“

S. Vettelis Kanados „Grand Prix“ greičiausias buvo tik vieną kartą (2013 metais), o L. Hamiltonas čia nugalėjo net penkis sykius, taip pat ir pernai. Daugiausia kartų (septynis) etapus Kanadoje laimėjo legendinis Michaelis Schumacheris.

Sinoptikai prognozuoja, kad lenktynių dieną sekmadienį iš ryto lis lietus, tačiau varžybų metu jau turėtų būti sausa. Pilotams reikės įveikti 70 ratų po 4,361 km – iš viso 305,270 km.

Transliacijų tvarkaraštis:

Penktadienis birželio 9 d.

16.55 val. pirma treniruotė;
20.55 val. antra treniruotė.

Šeštadienis birželio 10 d.

16.55 val. trečia treniruotė;
19.55 val. kvalifikacija.

Sekmadienis birželio 11 d.

20.50 val. lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją