Vienas pagrindinių galvos skausmų, kurie neramino prieš šias dvi rungtynes trenerį Artūrą Juškėną buvo linijos pozicija. Dėl šeimyninių priežasčių rinktinei padėti negali Prancūzijoje žaidžiantis Tadas Stankevičius, kuris kol kas šiame atrankos cikle linijoje žaidė daugiausiai, o jį keisdavo rinktinės kapitonas Gintaras Cibulskis.

Būtent Tadui Stankevičiui pakeisti A. Juškėnas ištraukė naują kozirį – Augustą Strazdą.

Universalus rankininkas paskutinį sezoną praleido Austrijoje ir šioje atrankoje Lietuvos rinktinės sudėtyje dar nebuvo. Apie tai, draugišką susitikimą su latviais ir būsimas lemiamas Europos čempionato atrankos kovas pakalbinome vyr. trenerį A. Juškėną.

– Kokį įspūdį žaidėjai paliko po pirmųjų treniruočių dienų?

– Dirbam pilnu pajėgumu ir tikrai noriai. Problema, jog ne visų žaidėjų pasirengimas šiuo metu yra vienodas, kadangi klubiniai visų žaidėjų sezonai baigėsi skirtingu metu. Tai turim per tą laiką sudėlioti visus į vieną lygį.

– Kokie pagrindiniai pirmųjų stovyklos dienų tikslai turint omenyje, jog dar komandoje neturime kelių svarbių žaidėjų?

– Pirmas dvi dienas gerinome fizinį pasirengimą, liaudiškai sakant „prasibėgom“. Taip pat dirbome šiek tiek ir atletinės gimnastikos salėje. O nuo dabar jau bandome dėlioti žaidimą, tam laukia ir rungtynės su latviais, o vėliau Klaipėdoje jau bus kiti tikslai.

– Rungtynių su latviais metu ieškosime savojo žaidimo ar galbūt rungtyniaus mažiau žaidžiantys rankininkai?

– Šiose rungtynėse kažkokių taktinių sprendimų tikrai nedarysime. Neturėsime dar ir Gerdo Babarsko, Rolando Bernatonio, tai du žmonės, kurie tikrai bus kertiniai rungtynėse su prancūzais ir norvegais. Daugiau išmėginsime jaunimą ir tuo pačiu aktyvią gynybos sistemą.

– Po pertraukos į rinktinė pakviestas vėl A. Strazdas. Ar galima tai sieti su Tado Stankevičiaus nebuvimu ir A. Strazdas rungtyniaus linijoje?

– Taip, tai yra būtent šis sprendimas ir kito sprendimo mes tiesiog neradome. Gaila, bet Lietuvoje žaidžiančio jauno žaidėjo, kuris galėtų bent jau tinkamai atstovauti rinktinę šiose rungtynėse mes dar neradome. Deda pastangas Benas Butkus, yra Martynas Lapinskas, Jovydas Jurašius, bet šiose rungtynėse nedrįsau pasikliauti jais.

– Laurynas Palevičius taip pat pirmą kartą pakviestas į rinktinės stovyklą. Kokį įspūdį palieka šis rankininkas?

– Ypač po šiandien galiu pasakyti, jog dar geresnį. Laurynas gali gintis priekyje, o tai yra labai svarbu. Palikus rinktinę Saboniui, Strazdui mes daugiau tokių žaidėjų nebeturėjome. Tai tikrai nustebino gerąją prasme. Puolime viskas yra irgi gerai, bet dar trūksta efektyvumo. Efektingai norima daug ką užbaigti, bet reikia visų pirma užbaigt efektyviai.

Vienas pagrindinių Lietuvos rinktinės ginklų neabejotinai yra Ukrainos čempionų gretose rungtyniaujantis Aidenas Malašinskas, kuris praleido pačias pirmąsias rungtynes šioje atrankoje Prancūzijoje ir mūsų varžovams turėtų kelti nemažai klausimų.

Įspūdingai Aidenas sužaidė ir rungtynes su norvegais rudenį, kuomet pelnė 7 įvarčius ir dirigavo visam rinktinės žaidimui, ir dar fantastiškiau jam susiklostė susitikimas Belgijoje. Tuomet čempionų lygoje žaidžiantis lietuvis vertė belgus griebtis už galvų ir kamuolį į vartus siuntė net 13 kartų. Pats kalbintas rankininkas tikino, jog reikia mažiau kalbėti, o tiesiog daryti.

– Ką tik baigėsi sezonas Ukrainoje ir jau darbuojiesi rinktinės stovykloje. Ar užteko laiko atsigauti?

– Užteko pilnai. Grįžau į Lietuvą gegužės 29 dieną. Taip, kad savaitę beveik ilsėjausi, prieš atvykstant į rinktinę pora dienų prasibėgau, pažiūrėjau video, o dabar jau galiu pilnai dirbti.

– Ar jau yra aišku kito sezono planai? Liksite Zaporožės „Motor“ klube?

– Viskas lieka taip kaip ir šiemet, ir pernai. Taigi, ir nuo kitų metų ten pat, niekas nesikeičia.

– Kokie pirmi įspūdžiai iš rinktinės stovyklos? Kokios nuotaikos joje?

– Sunku (šypsosi). Pirmi įspūdžiai, jog ganėtinai sunkios treniruotės ir tikrai ruošiamės, gal nuo kitos savaitės bus kiek lengviau. Dabar gaunam didelius krūvius, paskui viskas stosis į savo vietas.

– Atranką užbaigsime su dviem Europos grandėm – Prancūzijos ir Norvegijos rinktinėm. Ar galime kažkuo nustebinti tokias komandas?

– Nustebintumėm ne tik juos, bet ir visą Europą, manau, jeigu laimėtumėm. Kaip sakoma reikia mažiau šnekėti ir daugiau dirbti. Reikia žiūrėti kaip mums gausis, vis tik tai yra grandai – čempionai, vicečempionai. Taip, kad šnekėt galima daug, o kaip bus aikštelėj pamatysim.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)