„Iki šiol merginos mokėsi susidraugauti su kamuoliu. Viską darydavome lėtai, su aukšta kamuolio trajektorija. Bet palaipsniui priartėjome prie šios savaitės pagrindinio darbo – padavimo priėmimo“, – pasakoja V. Burakinskis.

Pagrindinis merginų iššūkis – suvaldyti ir tiksliai nukreipti žema, nepatogia trajektorija bei greitai atskrendantį kamuolį.

„Kol kas tą padaryti labai sunku. Reikia galvoti, kokią poziciją aikštėje užsiimti, kaip prieiti prie kamuolio, nuleisti kūną, sudėti rankas ir sukontroliuoti pečius.

Bent vieną momentą praleidi ir kamuolys lekia bet kur. Tiek man, tiek Dianai, trūksta to, kad visa ši judesių kombinacija pavyktų automatiškai, kad visada ją atliktume stabiliai. Tinklinyje svarbu galvoti apie smulkmenas, ypač priimant kamuolį, nes tai yra žaidimo pamatas“, – mintis dėstė M. Čiuplytė.

Video klipe taip pat pamatysite, kaip merginos pirmą kartą per visą treniruočių procesą žaidė 2 prieš 2 su jaunaisiais SM „Tauras“ auklėtiniais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)