Šiaulių sporto mokyklos „Atžalynas“ auklėtinė ketvirtfinalyje 0:7 pralaimėjo būsimai nugalėtojai kanadietei Olivijai Dibacco. Paguodos kovoje dėl bronzos medalio D. Domikaitytė 10:0 nugalėjo norvegę Heddą Strand.

Svorio kategorijoje iki 60 kg Giedrė Blekaitytė nusileido lenkei Agnieszkai Krol ir tarp dešimties dalyvių liko aštunta.

Tarp suaugusių tokio aukšto rango varžybose debiutavusi Kornelija Zaicevaitė pralaimėjo dvi kovas ir liko paskutinė.

Moterų turnyre galynėjosi 98-ios imtynininkės.

Danutė Domikaitytė (III vieta)

„Visos panelės kovojo gerai, pamatėme klaidas ir jas taisysime. Danutės varžovė kanadietė iš esmės nieko neparodė, bet dirbo kaip traktorius, lipo ant galvos ir rinko po tašką už išstūmimą. Giedrė perėjo į lengvesnę svorio kategoriją, jai reikia laiko adaptuotis naujoje aplinkoje, o šiemet 17-os sulaukusi Kornelija taip pat žvalgosi po naują suaugusių imtynių pasaulį. Iš jos tikrai nieko nereikalaujam, tik tikimės, kad pastaruoju metu gan brandžias imtynes rodančiai panelei kovos su pasaulinio lygio varžovėmis pravers šiemet vyksiančiuose pasaulio ir Europos jaunimo čempionatuose“, - savo auklėtinių pasirodymą komentavo treneris Aivaras Kaselis.

Jaunių turnyre Kamilė Gaučaitė (70 kg) pelnė sidabro medalį. Prieš finalo kova per apšilimą lietuvė susižeidė ranką ir lemiamoje imtyje pralaimėjo rusei Alionai Timofejevai. Šioje svorio kategorijoje kovojo 11-a sportininkių.

Kamilė Gaučaitė (II vieta)

Auksė Rutkauskaitė (65 kg, 17 dalyvių) užėmė 11-ą vietą, Viktorija Augustauskaitė (56 kg, 19) - 11-ą, Emilija Sudarytė (46 kg, 16) - 13-ą, o Ineta Dantaitė (60 kg, 16) - 15-ą.

Jaunių turnyre kovojo 127-ios sportininkės.