„Pastaruoju metu merginos keičia aerobikos sales į kikbokso užsiėmimus dėl šios sporto šakos universalumo. Ji paruošia visokeriopai: mokomasi ne tik smūginės technikos, bet ir loginio mąstymo, lavinama reakcija bei greitis, treniruotės metu dirba praktiškai visi raumenys. Taip pat, tai viena daugiausiai kalorijų sudeginančių sporto rūšių: per valandą galima sėkmingai atsikratyti iki 1000 kcal., ką greičiausiai bus sunku padaryti vien tik aerobikos treniruotėje”, – sako S. Maslobojevas.

Anot jo, moterys dažniausiai šį sportą išbando ateidamos į asmenines treniruotes, tačiau susipažinusios su juo iš arčiau nevengia ir grupinių užsiėmimų. Intensyviai sportuojant bent 3 kartus per savaitę pirmieji rezultatai – greitesnė reakcija, koordinacija, techniškesni smūgiai ar tvirtesnis kūnas – gali pasirodyti ir per 2-3 mėnesius, todėl pajutusios pirmuosius rezultatus jos dar energingiau kimba į darbą ir kartais net „nušluosto nosį“ vaikinams.

Pasak S. Maslobojevo, šis sportas taip pat puikus nuotaikos užtaisas bei būdas atsikratyti įtampos po dienos darbų: „Psichologai teigia, kad trenkimas į kažką – efektyviausias nusiraminimo būdas, todėl kriaušės daužymas bei fizinė iškrova treniruotėje gali padėti ne tik fizinei formai, bet ir nervų sistemai.“

Neprofesionalumui vietos nėra

S. Maslobojevas teigia, kad be to, jog vienas didžiausių mitų apie kikboksą yra tai, jog ši sporto šaka skirta išskirtinai vyrams, vis dar vyrauja nuomonė, kad sportininkai negali išsiskirti akademinėje veikloje ir nėra išsilavinę.

„Dauguma trenerių ir profesionalių sportininkų nuolat gilina žinias apie žmogaus kūno anatomiją, raumenų judesius, yra stipriai pasikaustę žiniomis savo srityje, todėl galbūt prieš dešimtį metų vyravęs mitas apie jų intelektą yra visiškai neteisingas. Pats stengiuosi domėtis naujovėmis, skaityti tyrimus ar apžvalgas ir laisvalaikį leisti su knyga. Šiandien mūsų visuomenė kaip niekad susidomėjusi sveika gyvensena bei sportu, apie tai byloja vien tik sporto klubų skaičius, todėl nekompetencijai čia vietos tiesiog nebėra“, – teigia S. Maslobojevas.

Pasak jo, treneriai dažniausiai pasižymi aukštu emociniu intelektu. Kasdien tenka susidurti su dešimtimis skirtingų žmonių, todėl būtina mokėti su kiekvienu rasti asmeninį ryšį, atpažinti kas jį motyvuoja bei mokėti paskatinti siekti rezultatų.

Sportas norintiems išeiti iš komforto zonos

„Kikbokso populiarumas šiandien kaip niekad auga: į treniruotes ateina tiek vaikai, tiek paaugliai, studentai, verslininkai, politikai ar šou verslo atstvai. Nors visų lūkesčiai ir motyvai skirtingi, visgi tai yra puiki erdvė išmokti valdyti savo kūną, sustiprėti tiek fiziškai, tiek emociškai“, – sako S. Maslobojevas.

Anot jo, renkantis šią sporto šaką reikia nusiteikti, kad kartais teks išlipti iš savo komforto zonos. Tie, kurie dvejoja savimi ir savo jėgomis turėtų neabejotinai nors kartą išbandyti šią sporto šaką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)