„Pagrindinėje programoje kovojo 213 sportininkų, tačiau prieš startą mes leidome savo gabumus parodyti mažiausiems įvairių Lietuvos miestų imtynininkams. Tokių septynmečių susirinko apie 20. Prieš pat varžybas „nubyrėjo“ dar apie 40 vaikų – nemažai išsilaksto prasidėjus vasaros atostogoms, o, pavyzdžiui, baltarusiai iš Lydos laiku nespėjo pasirūpinti vizomis, kiti dar dėl kažkokių priežasčių pasilieka namie, bet didžiausia bėda yra ligos. Kol dirbau Jonišky, vaikai ilgiau dviejų dienų nesirgdavo. Dieną-kitą pavaikšto su temperatūra ir snargliu, o jau po poros dienų lekia į treniruotes ir dalyvauja varžybose. O čia vėjelis papučia ir žmogelio mėnesį pratybose nematau. Ir tai ne vaikų, tai tėvų problema, kad jų atžalos neatsparios. Mano nuomone, jei sunkaus darbo, kaip kad kaimuose, buityje nėra, reikia pratinti reguliariai grūdintis ir mankštintis. Ir mums, organizatoriams palengvins darbą – nereikės šimtąjį kartą keisti starto sąrašus likus porai valandų iki varžybų“, – kalbėjo Lietuvos vaikų ir jaunučių rinktinių treneris Vladimiras Audickas.

Tarptautinio turnyro metu paaiškėjo 31 nugalėtojas vaikų, jaunučių ir jaunių amžiaus grupėse. Daugiausia – 13 – pirmos vietos medalių iškovojo Lietuvos atletai, kurie nuolatos jautė 8 aukso apdovanojimus pelniusių Latvijos sportininkų alsavimą. „Latviai labai gerai dirba su vaikais, jų jaunųjų imtynininkų rezultatai išties labai aukšti, tačiau kaimynai užstringa perėję į jaunių ar jaunimo amžiaus grupę. Gal jų tikslai kiti, gal neturi aukštos kvalifikacijos trenerių“, – vertindamas turnyro rezultatus pečiais gūžčioja treneris Olegas Antoščenkovas.

Jaunas, bet jau patyręs specialistas atkreipė dėmesį, kad niekuo nenustebino savo jaunaisiais talentais garsėjanti kaimyninio Gardino imtynių mokykla.

Tuo tarpu estai parodė pavydėtiną rezultatyvumą. Keturių sportininkų komanda vos prieš vidurnaktį atbildėjo į Vilnių, o jau kitądien popiet net du estukai kopė ant aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio.

Tarp Lietuvos imtynininkų išsiskyrė Rokas Čepauskas ir Motiejus Vyrukaitis. Šie atletai pateko tarp aštuonių pajėgiausių gegužę vykusio Europos moksleivių čempionato imtynininkų. Vilniuje ant imtynių kilimo pergalių seriją turnyruose pratęsė Edvinas Matačius, Damianas Matveiko, Gordonas Paulauskas, Sergejus Kolodinas ir Adomas Grigaliūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)