Šiauliuose vykstančiame 2017 metų Europos moterų žolės riedulio klubų Iššūkio taurės I diviziono čempionate „Gintros-Strektės-Universiteto“ riedulininkės per antrąsias A grupės rungtynes sužaidė lygiosiomis su Velso „Swansea City“ 1:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0).

Lietuvos čempionėms vienintelį įvartį 25 min. pelnė Kotryna Čaikauskaitė, o Velso ekipa rezultatą išlygino po mažojo kampinio 32 min.

Šios lygiosios šiaulietėms užtikrino vieną iš pirmųjų dviejų vietų grupėje ir teisę pirmadienį žaisti rungtynes su viena stipriausių B grupės komandų dėl patekimo į aukštesnį divizioną.

Kurią vietą A grupėje užims „Gintra-Strektė-Universitetas“ paaiškės sekmadienį per Briuselio „Parc HC Auderghem“ (Belgija) ir „Swansea City“ rungtynes (pradžia - 16.45 val.). Šiaulietės belges vakar nugalėjo 3:0.

B grupėje šiandien Prahos „Slavia“ (Čekija) 2:1 nugalėjo Kazanės „Dinamo-Giproniiaviaprom“ ekipą iš Rusijos ir paliko ją už antrojo etapo borto. Galutinė B grupės rikiuotė paaiškės sekmadienį rungtynes (pradžia - 14.30 val.) tarp savo pirmuosius mačus laimėjusių „Slavia“ ir „Douai“ (Prancūzija) komandų.

Širvintiškiai neatsilaikė

Europos vyrų Iššūkio taurės III diviziono čempionate Lipovcuose (Slovėnija) Širvintų „Baltic Champs-Ježvito“ riedulininkai antrą kartą aikštę paliko pralaimėję. Šeštadienį širvintiškiai turėjo pripažinti Danijos „Soerbymagle“ pranašumą rezultatu 1:3 (0:1, 0:1, 1:1, 0:0).

Varžovai pelnė po įvartį pirmajame ir antrajame kėliniuose, tačiau 32 min. Lietuvos komanda atsakė Krisčio Bubnelio taikliu smūgiu po mažojo kampinio. Vis dėlto 41 min. danai pasižymėjo trečią kartą ir išsaugojo persvarą iki rungtynių pabaigos.

Per kitas B grupės rungtynes šeimininkų „Lipovci“ įveikė vengrų „SZLG DSE-Olcote“ riedulininkus 5:0.

Tai reiškia, kad per pirmuosius 2 turus po 2 pergales iškovojusios Danijos ir Slovėnijos komandos užsitikrino dvi pirmąsias vietas ir tęs kovą dėl kelialapio į aukštesnį divizioną, o Lietuvos ir Vengrijos ekipoms teks kovoti dėl išlikimo. Sekmadienį „Baltic Champs-Ježvitas“ ir susitiks su „SZLG DSE-Olcote“.

Kelyje – kroatės

Trečia šį savaitgalį Europos taurių turnyruose dalyvaujanti Lietuvos žolės riedulio ekipa - Vilniaus „Žuvėdros-Tauro“ moterų komanda - šiandien nerungtyniavo, tačiau sužinojo su kuo teks sekmadienį kovoti lemiamose rungtynėse dėl kelialapio į Iššūkio taurės II divizioną.

Mūsų sostinės komandai iššūkį mes Zagrebo „Mladost“ (Kroatija), nes per III diviziono B grupės paskutines rungtynes Portugalijoje Poznanės „AZS Politechnika“ (Lenkija) net 7:0 sutriuškino Švedijos „Nacka“ komandą ir paliko kroates antrojoje vietoje.

Vilnietės jau anksčiau užsitikrino pirmąją vietą A grupėje, kai 6:0 sutriuškino Porto „Grupo Desportivo do Viso“ ir 3:0 - danų „Copenhagen“ merginas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)