Jau nuo pirmų susitikimo minučių Makedonijos rankininkės sugebėjo atitrūkti nuo mūsų merginų ir susikurti solidų pranašumą. Įpusėjus pirmam rungtynių kėliniui varžovės turėjo 5 įvarčių persvarą (3:8), o per likusį laiką savo pranašumą dar ir padidino iki 7 (10:17).

Antrame kėlinyje Lietuvos moterų rinktinė jau sustygavo savo žaidimą ir pradėjo mažinti deficitą. Vienu metu ekipas skyrė jau tik 4 įvarčiai (17:21), tačiau tai ir buvo viskas, ką šiame susitikime pavyko pasiekti mūsų merginoms. Makedonės likusį laiką sužaidė drausmingai ir susigrąžino sau 7 įvarčių persvarą, kuria ir laimėjo rungtynes.

Ketvirtadienį Lietuvos rinktinė rezultatu 27:26 įveikę turnyro šeimininkes turkes.

Kitame penktadienio mače turkės metė rimtą iššūkį Rusijos rinktinei, tačiau galiausiai turėjo pripažinti pastarųjų pranašumą 34:32 (18:18).

Po pirmų dviejų dienų Rusijos rinktinė turi iškovojusi dvi pergales, Lietuvos ir Makedonijos rinktinės 0 po vieną, o šeimininkės turkės kol kas lieka be pergalių.

Šeštadienį Lietuvos rankininkių laukia akistata su Rusijos rankinio rinktine.

Po pralaimėjimo Lietuvos rinktinės treneris Bo Miltonas Andersonas teigė, kad ypač prasta buvo pirma dvikovos pusė.

„Pirma rungtynių pusė buvo labai prasta. Neišlaikėme koncentracijos puolime ir darėme klaidas ten, kur to daryti negalėjome. Per daug žaidėme individualiai, o ne kaip komanda. Po pertraukos padarėme tinkamas išvadas ir buvome priartėję prie varžovių, tačiau tokio žaidimo lygio iki pat pabaigos išlaikyti nepavyko. Turime išmokti žaisti visas rungtynes vienodame lygyje.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją