Intrigą kels disko metimo rungtis: įspūdingus rezultatus šiemet demonstruojantis Andrius Gudžius šį sezoną jau dalyvavo šešiose varžybose. Tarp dešimties geriausių metų rezultatų pasaulyje patenka net trys lietuvio metimai, o pats sportininkas sezono lyderių sąraše užima trečią vietą.

„Gerai vertinu sezono pradžią. Čia yra juodo darbo pasekmė, turi taip būti. Sportinės formos piko dar net nepasiekiau, nėra kosminių rezultatų. Ar aš mėtysiu treniruotėse, ar mėtysiu varžybose – nėra skirtumo, tiesiog dalyvaujame ir žiūrime, kiek lekia“, – solidžiais metimais nesistebėjo A. Gudžius.

Sportininkas šį pavasarį pirmą kartą karjeroje diską numetė už 67 metrų ribos. Birštono kurorto metimų taurės varžybose įrankis nuskriejo 67,62 m, o Kauno metimų pirmenybėse – 67,38 m.

LLAF taurės varžybose trijose rungtyse – ieties metime, rutulio stūmime ir 200 metrų bėgime – dalyvaus Atėnų ir Londono olimpinių žaidynių prizininkė Austra Skujytė, 100 metrų bėgs greičiausias Lietuvos žmogus Rytis Sakalauskas, sėkmingo žiemos sezono rezultatus bandys pranokti Europos čempionato dalyvės Giedrė Kupstytė (rutulio stūmimas) ir Eva Misiūnaitė (400 metrų).

400 metrų bėgs ir olimpietė Eglė Balčiūnaitė. Šveicarijoje besitreniruojanti lengvaatletė sezoną pradėjo pasiekdama savo antrą geriausią 800 metrų rezultatą per dvejus metus (2 min. 3,37 sek.) ir antrą pasaulio sezono rezultatą netradicinėje 600 metrų rungtyje (1 min. 28,16 sek.).

„600 metrų rezultatas parodė, kad galiu bėgti greitai, o 800 metrų bėgimas suteikė dar daugiau pasitikėjimo ir motyvacijos. Šie startai tikrai nustebino ir patvirtino, kad ne veltui tiek sunkiai dirbau, kovojau ir tikėjau, kad traumos yra laikinos“, – džiaugėsi E. Balčiūnaitė.

Būtent dėl traumų 2010-ais asmeninį 800 metrų ir šalies uždarų patalpų 400 metrų rungties rekordus pasiekusi bėgikė pastaraisiais metais nuolat buvo priversta daryti pertraukas karjeroje.

„Turiu pripažinti, kad dabar kaip niekada anksčiau jaučiu save, mėgaujuosi lengvąja atletika, treniruotėmis ir varžybomis ir esu kur kas stipresnė tiek psichologiškai, tiek fiziškai“, – naujus rekordus pasiekti vylėsi E. Balčiūnaitė.

LLAF taurės varžybų svarbą didina tai, kad po jų bus sudaryta birželio 24-25 dienomis Tel Avive (Izraelis) vyksiančių Europos komandų čempionato antros lygos varžybose dalyvausianti šalies rinktinė.
Federacijos taurės varžybų pradžia penktadienį 15 val., o šeštadienį – 10.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją