„Juventus“ prezidentas Andrea Agnelli už pergalę Čempionų lygos finale dosniai atvers piniginę – bendra premijos suma sieks apie 9 mln. eurų.

Pergalė finale kiekvienam iš 26-ių komandos futbolininkų garantuotų apie 350 tūkst. eurų prizą. Tai yra 50 tūkst. daugiau nei 2015 metais, kai už pergalę prieš „Barcelona“ klubą finale buvo žadama kiekvienam po 300 tūkst. eurų premija. Tiesa, tuomet „Juventus“ pralaimėjo 1:3.

Statistika ne itin palanki Turino ekipai. UEFA Čempionų lygą daugkartiniai Italijos čempionai yra laimėję dukart – 1985 ir 1996 metais, tačiau finaluose pralaimėjimo kartėlį patyrė net šešis kartus. Tai yra daugiau nei bet kuris kitas klubas turnyro istorijoje.

Tiesa, šįmet ši statistika gali neturėti galios, mat „Juventus“ sezonas išties įspūdingas. „Senoji senjora“ jau laimėjo Italijos čempionatą ir kėlė į viršų šalies taurę.

Bet kuriuo atveju finale pralaimėjusi komanda neliks be grašio kišenėje. Čempionų lygos finalininkei UEFA atseikės 11 mln. eurų, o čempionams – 15,5 mln. eurų. Turnyro nugalėtojai su visais priziniais pinigais per visą sezoną susižers 57,2 mln. eurų.

UEFA Čempionų lygos finalas vyks šeštadienį, Kardife, Velse. Dvikovos pradžia – 21.45 val.

2️⃣ DAYS TO GO!
The 🏆 arrives in Cardiff...​ @Ian_Rush9 brings it to the festival.#UCLfinal pic.twitter.com/4Mt5go8hPI
— Champions League (@ChampionsLeague) June 1, 2017

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)