Nepaprastai gerą 35-ių metų ispano F. Alonso debiutą legendinėse 500 mylių lenktynėse Indianapolyje sugadino automobilio variklio gedimas. Likus 21-am ratui iki lenktynių pabaigos stojęs „McLaren-Honda“ agregatas pavertė niekais dukart „Formulės-1“ pasaulio čempiono pastangas užimti aukštą vietą.

Fernando Alonso

Pergalę šiose „Indy 500“ lenktynių dramatiškame finale iškovojo 40-metis japonas Takuma Sato.

„Labai gaila. Tikrai nusipelnėme gero rezultato, – kalbėjo F. Alonso, patyręs technikos nokautą. – Tai buvo viena geriausių patirčių mano karjeroje. Ovalo trasoje važiavau su geriausiais ir galėjau su jais konkuruoti. Kai grįšiu, būsiu daug protingesnis, nei dabar“.

Iš penktos vietos startavęs F. Alonso ilgą laiką laikėsi pirmaujančioje grupėje, kur greitis siekė net 360 km/val. Ispanas nedalyvavo savaitgalį Monake vykusiose „Formulės-1“ lenktynėse, o jį pavadavo Jensonas Buttonas.

Indianapolyje 350 tūkst. žiūrovų ispaną po įspūdingo debiuto atsistoję palydėjo šiltais plojimais.

Lenktynių grožį aptemdė avarija 52-ame rate, kai susidūrė pirmavusio Scotto Dixono iš Naujosios Zelandijos ir brito Jay Howardo automobiliai.

Į apsauginę sieną rėžęsis J. Howardas negalėjo suvaldyti savo automobilio, į šį įvažiavęs S. Dixonas pakilo į orą ir apsivertęs trenkėsi į atitvarus.

Laimei, Naujosios Zelandijos lenktynininkas iš visiškai sudaužytos mašinos pakilo beveik nesužeistas.

Kitą dieną S. Dixonas „Twitter“ žinute patvirtino, kad visiškai nenukentėjo incidente ir toliau ruošiasi varžytis lenktynėse.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)