„Tai buvo pagrindinis tikslas, apie kurį daug svajojau, jo siekiau ir pagaliau man tai pavyko. Manau, kad tai yra reikšmingas pasiekimas ne tik man kaip buriuotojui, bet kartu ir didelis žingsnis į priekį pačiai sporto šakai. Sportininkams atsirado daugiau galimybių, didesnis ratas žmonių sužinojo apie burlenčių sportą ir juo vis labiau domisi“, – džiaugėsi dukart olimpinėse žaidynėse dalyvavęs J. Bernotas.

Pasirinkimas buvo nulemtas

Olimpietis pasakojo, kad pirma jo pažintis su vandens sportu įvyko dar baseine. Ištobulinti plaukimo įgūdžiai vėliau tapo tvirtu pagrindu tolesnei buriuotojo karjerai, kurią J. Bernotas pasirinko ne atsitiktinai, o sekdamas savo tėvų pėdomis.

„Pirmiausia tėvai mane atvedė į baseiną, kad išmokčiau gerai plaukti. Tai yra tiesiog privaloma kiekvienam būsimam buriuotojui. Kai jau gerai jautiesi vandenyje ir moki plaukti, dažniausiai plaukimą palieki. Abu mano tėvai buriavo, tėtis netgi buvo profesionalus buriuotojas. Taigi, kai tik išmokau plaukti, neliko abejonių, kad buriuosiu ir aš“, – apie savo karjeros pradžią „Lietuvos mokyklų žaidynių“ laidoje pasakojo J. Bernotas.

Sportas suteikia gyvenimo pilnatvę

Visgi J. Bernotas prisipažįsta, jog buriavimas jam nėra tiktai darbas. Šiam sportui jis skiria didžiąją savo gyvenimo dalį.

„Dažnai manęs klausia, ką aš veikiu laisvalaikiu. O aš visada atsakau, kad buriuoju“, – šypsenos neslėpė olimpietis.

Visą interviu su J. Bernotu žiūrėkite šį šeštadienį laidoje „Lietuvos mokyklų žaidynės“ 9.30 val. per TV6.

„Buriavimas, skirtingai nei daugelis kitų sporto šakų, nėra vien sportas ar darbas. Tai jau yra tapę mano gyvenimo būdu. Mat ši sporto šaka apima viską: buriuodamas ir pabūni gamtoje, ir patiri ekstremalių pojūčių, ir pailsi. Buriavimas visiškai užpildo mano gyvenimą“, – patikino J. Bernotas.

Svarbiausia – neatidėlioti

J. Bernotas yra įsitikinęs, jog imantis bet kokios naujos veiklos, svarbiausia yra tai padaryti tuojau pat ir neatidėlioti kitai dienai ar savaitei.

„Visada sakau, kad reikia pradėti nuo vakar. Pavyzdžiui, jeigu sakysi, kad pradėsi nuo pirmadienio, tai tie pirmadieniai eis vienas po kito, o tu taip ir nepradėsi nieko daryti. O jeigu pradėsi iškart, tą pačią akimirką, kai tik pagalvosi, jog to nori, tai turėsi tai daryti ir rytoj, nes jau tai darei vakar. Svarbiausia nieko nelaukti ir užsiimti tuo, kuo norisi“, – savo sėkmės receptu dalijosi J. Bernotas.

„Lietuvos mokyklų žaidynės“ – tai masiškiausias sporto renginys Lietuvoje, kuriame dalyvauja per 200 tūkst. moksleivių iš daugiau nei 1100 Lietuvos mokyklų. Į žaidynių programą įtrauktos net 24 sporto šakos: nuo legendinių estafečių „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ iki olimpinių sporto šakų – lengvosios atletikos ar krepšinio. Projekto tikslas – per sportą ugdyti sveiką, atsakingą ir pilietišką jauną žmogų. Projektą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Žaidynes organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)