„Pirmyn, „United“! Esu labai (4 kartus pakartotas šis žodis) patenkintas mūsų šios dienos pergale. Skiriu šį trofėjų savo šeimai, Mančesteriui ir visiems armėnams“, – parašė H. Mchitarianas po finalo susitikimo savo „Instragram“ paskyroje.

Ten publikuotoje nuotraukoje armėnų futbolininkas yra apsikabinęs Europos lygos nugalėtojų taurę ir apjuosęs ją Armėnijos vėliava.

28-erių metų saugas pelnė įvartį ir tapo pirmu armėnu istorijoje, įmušusiu kamuolį į varžovų vartus Europos lygos finale. Jis apskritai yra pirmas armėnas, pasirodęs aikštėje UEFA turnyro finalo mače.

H. Mchitarianas pasižymėjo po kampinio 48-ą min., kai technišku smūgiu pasiuntė kamuolį į varžovų vartus.

„Tiesą pasakius, manęs iš viso neturėjo būti tuo metu baudos aikštelėje. Aš turėjau juos prieigose kovoti dėl kamuolio. Tada jau buvau gavęs geltoną kortelę ir Anderas Herrera pasakė, kad man geriau būtų išsirinkti poziciją prieš varžovų vartininką. Aš pamačiau kamuolį, pakėliau koją ir įmušiau tokį šaunų įvartį“, – savo pelnytą įvartį prisiminė H. Mchitarianas.

Pirmo „United“ įvarčio autorius prancūzas Paulis Pogba mano, kad pergalė buvo tikrai pelnyta.

„Mūsų tikslas visą šį sezoną buvo – tik pergalė finale. Mes tai pasiekėme ir labai tuo didžiuojamės. Žmonės kalba, kad mums tai buvo nesėkmingas sezonas. Bet juk mes įvykdėme savo tikslus. Labai svarbi buvo sėkminga rungtynių pradžia. Mes įmušėme greitą įvartį ir kontroliavome žaidimą. Mes patikimai gynėmės ir buvome susikaupę viso mačo metu. Mes tikrai nusipelnėme pergalės, – P. Pogba žodžius cituoja oficiali UEFA svetainė.

18-ą min. „Manchester United“ į priekį ir išvedė P. Pogba. Po tolimo saugo smūgio kamuolys pakeitė kryptį atšokęs nuo „Ajax“ žaidėjo Davinsono Sanchezo kojų ir įskriejo į olandų komandos vartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)