Kaip sako pernai kartu su Lietuvos sporto federacijų sąjunga (LSFS) ir Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK) projektą iniciavusio naujienų portalo DELFI direktorius Vytautas Benokraitis, „Sporto pinigai“ parodė, kad sporto bendruomenės atstovams bei žurnalistams labai patogu turėti tokį įrankį, leidžiantį lengvai susirasti tikslius duomenis apie sportui skiriamą finansavimą.

„Praėjusiais metais startavęs projektas sporto bendruomenėje susilaukė didžiulio atgarsio. Tai tik įrodo, kaip svarbu viešinti bei tokiu būdu skaidrinti sporto finansavimo sritį. Ne visos organizacijos turi galimybę pačios viešai paskelbti šiuos duomenis, o daugeliui žmonių pati pinigų skirstymo sistema nėra aiški. Dėl to ir šiemet tikimės ne ką mažesnio susidomėjimo projektu“, – teigia jis.

„Sporto pinigų“ projekto naudą pastebi ir LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Ji teigia, kad besidomintys sportu kartais klaidingai mano, kad vienintelis sportui skiriamų pinigų šaltinis yra KKSD. Viešai prieinama schema padeda lengviau suprasti kompleksišką sporto finansavimo mechanizmą.

„Šio projekto pagrindinė funkcija ir yra padėti visuomenei, žiniasklaidai ir pačioms sporto federacijoms susiorientuoti bei tokiu būdu palengvinti jų darbus. Tikimės, kad ateityje visiems kils mažiau klausimų apie tai, kokiais pinigais kas yra išlaikomi“, – sako LTOK prezidentė.

Antrasis projekto etapas prasidės rudenį. Jo metu paviešinti duomenis apie sportui skirtą finansavimą bus kviečiamos savivaldybės bei privatūs rėmėjai.

„Sporto pinigai“ – tai tęstinis sporto finansavimo skaidrinimo projektas, kurį pernai inicijavo LTOK, LSFS ir DELFI. Juo siekiama, kad visi duomenys apie sporto federacijoms skiriamas lėšas būtų pateikiami aiškiai ir vienoje vietoje, o visuomenė būtų tinkamai supažindinta su lėšas skirstančių sporto organizacijų funkcijomis ir biudžetų struktūra. Pernai projektas buvo įvertintas ir sporto žurnalistų. Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) apdovanojimuose „Sporto pinigai“ nominuoti, kaip geriausia metų sporto iniciatyva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)