Laikantis daugiau nei 400 metų išsaugotų šių profesionalių lenktynių organizavimo principų, žirgai bėgimams buvo grupuojami pagal veislę, amžių, patirtį, žokėjaus pasirengimo lygį ir kitus kriterijus. Tam, kad žirgų jėgos būtų suvienodintos, kiekvienas žirgas turėjo tam tikrą nustatytą svorį, kurį galėjo nešti. Su kokiu svoriu žirgas lenktyniavo sprendė lenktynių organizatoriai.

Daugiausia emocijų sukėlė 1200 metrų distancijos trečias bėgimas, kur finišo tiesiojoje pergalę netikėtai išplėšė lenkų kilmės kumelė Spears su žokėja Darija Stonyte. Nors viso bėgimo metu buvo galima stebėti atkaklią švedų kilmės Morningrose Player (žokėjus Edvinas Kubilius) ir airių kilmės kumelės vardu Vera (žokėjus gruzinas Chvtiso Abelašvilis) kovą, žolės taku bėgusių grynakraujų jojamųjų žirgų jėgos pasiekus paskutinį posūkį įspūdingai susilygino ir iki paskutinės sekundės nebuvo aišku, koks žirgas veršis pirmyn.

Likus akimirkai iki finišo visų nuostabai spurtavo Spears, pralenkusi tempą šioje distancijoje diktavusią Morningrose Player.

2000 metrų bėgime užtikrintai savo pranašumą demonstravo iš Didžiosios Britanijos atkeliavusi prancūzų kilmės kumelė Star Anise. Jai vadovavo žokėjus Donatas Bartkus. Tai jau antra Star Anise pergalė šiais metais. Kumelė laimėdama antrose iš eilės varžybose, užtikrintai didina savo reitingą ir kol kas užima stiprias favoritės pozicijas šį sezoną.

1600 metrų smėlio tako grynakraujų jojamųjų žirgų bėgime pirmavo iš Lenkijos atvykęs rusų žokėjas Pavelas Stepankinas su lenkų kilmės žirgu Lauders.

1400 metrų bėgimą laimėjo anglų kilmės Verona Lad (žokėjas E. Kubilius), antra vieta palikęs tenkintis verslininko Antano Guogos stilingai lenkų kilmės kumelei Mist.

Iš viso vieninteliame šalyje šioms lygiosioms lenktynėms pritaikytame hipodrome Raseiniuose rungėsi 27-yni didžiųjų Lietuvos lenktyninių žirgų augintojų ir žinomų žmonių žirgai. Lenktyniavo pirmų sezono varžybų stipriausi žirgai, taip pat praėjusių metų favoritai ir dar šiose lenktynėse nestartavę, naujai iš užsienio atkeliavę žirgai.

Kitos sezono lenktynės vyks birželio 10-ą dieną.

Sezono lenktynių ciklas Lietuvoje organizuojamos ne atsitiktinai, nes kovų skaičius reikalingas Lietuvos ir užsienio grynakraujų jojamųjų žirgų konkurencingumui didinti ir jų vertei nustatyti. Kiekvienas žirgo pasiekimas didina tiek jo, tiek būsimų jo palikuonių vertę.

Lygiosios žirgų lenktynės yra populiariausia žirgų lenktynių sporto rūšis pasaulyje. Šios Lietuvoje rengiamos lenktynės yra alternatyvų Baltijos šalyse neturintis renginys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją