Nacionalinė moterų rankinio rinktinė ruošiasi 2018-ųjų metų Europos atrankos varžyboms, kurios startuos rudenį. Vienomis mūsų rinktinės varžovių šeštoje atrankos grupėje bus turkės, su kuriomis šios stovyklos metu bus sužaistos ir draugiškos rungtynės.

Gegužės 28 dieną pajėgiausios šalies rankininkės atvyksta į stovyklą Alytuje, o 31 dieną galutinė sudėtis skris į Turkiją. Ten iš viso mūsų rinktinės, kuriai ir toliau vadovauja strategas iš Danijos Bo Miltonas Andersenas, laukia trys draugiškos rungtynės. Be susitikimo su turkėmis, dar bus žaidžiama su olimpinių čempionių rusių komanda bei su Makedonijos rankininkėms.

Į šią stovyklą jau atvyksta visos pagrindinės šalies žaidėjos, kurių didžioji dalis rudenį rungtyniavo Slovakijoje vykusioje pasaulio čempionato atrankoje ir grupėje su viena pergale bei dviem pralaimėjimais užėmė trečiąją vietą.

Pirmą kartą su naujuoju trenerių tandemu iš Danijos rinktinėje dirbs ir po traumų atsigavusios Greta Kavaliauskaitė, žaidžianti Islandijoje bei viena perspektyviausių šalies rankininkių Brigita Ivanauskaitė.

2018-ųjų metų Europos čempionato atrankoje be Turkijos rinktinės lietuvės surems ginklus su Ispanijos ir Vokietijos komandomis. Į senojo žemyno pirmenybes pateks dvi pirmosios grupės komandos bei geriausia visų grupių trečioji rinktinė.

Kalbėdamas apie būsimas varžoves Europos čempionato atrankoje B. M. Andersenas išliko santūrus ir nors teigė, jog varžovės laukia išties pajėgios, tačiau joms rimtą iššūkį mūsų nacionalinė komanda tikrai galime mesti. Būtent dėl šių priežasčių ir draugiškoms rungtynėms pasirinktos pačio aukščiausio lygio varžovės.

Kviečiamų į stovyklą Alytuje žaidėjų sąrašas

Renata Jatulevičė – „Initia Hasselt“ (Belgija);

Juratė Žilinskaitė – „Bnei Herzliya“ (Izraelis);

Marija Gedroit – „Mastergood“ (Vengrija);

Živilė Jurgutytė – „Bayer“ (Vokietija);

Diana Šatkauskaitė – „Valur“ (Islandija);

Greta Kavaliauskaitė – „IBV“ (Islandija);

Kristina Kvedarienė – „ACME – Žalgiris“;

Evelina Stukaitė – „ACME – Žalgiris“;

Audinga Kniubaitė – „ACME – Žalgiris“;

Klaudija Šidlauskytė – „ACME – Žalgiris“;

Inesa Verbovik – „ACME – Žalgiris“;

Laura Žukovaitė – „ACME – Žalgiris“;

Simona Kazlauskaitė – „ACME – Žalgiris“;

Amanda Vareikienė – „ACME – Žalgiris“;

Roberta Zarembienė – HC „Garliava SM – Cascada“;

Greta Rinkevičiūtė – HC „Garliava SM – Cascada“;

Laima Bernatavičiūtė – HC „Garliava SM – Cascada“;

Ugnė Slavėnaitė – HC „Garliava SM – Cascada“;

Brigita Ivanauskaitė – „Dragūnas – Viesulas“;

Roberta Ivanauskaitė – „Dragūnas – Viesulas“;

Dovilė Mižutytė – „Dragūnas – Viesulas“;

Greta Sadauskaitė – LEU „Šviesa – Eglė“;

Eglė Burakauskaitė – „Alandeko Vichy“;

Neringa Gudaitytė – „ŠSG-SM Dubysa“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją