Paskutinio Bundeslygos turo rungtynėse „Borussia“ namuose 4:3 (2:1) nugalėjo Bremeno „Werder“ futbolininkus ir su 64 taškais turnyro lentelėje užėmė trečiąją vietą.

Permainingose rungtynėse „Borussia“ du kartus atsiliko nuo varžovų (1:2 ir 2:3), tačiau sugebėjo atsitiesti, abusyk pasižymėjusi nuo 11 žymos.

75 min. rezultatą išlygino 11 m baudinį realizavęs Marco Reusas, o 89 min. pergalę šeimininkams išplėšė tokiu pat būdu įvartį pelnęs Pierre-Emerickas Aubameyangas.

Gabono rinktinės puolėjas šiame Vokietijos čempionate pelnė 31 įvartį, tapo rezultatyviausiu turnyro futbolininku ir po mačo buvo apdovanotas specialiu prizu, vaizduojančiu patranką.

Rezultatas

„Borussia“ 4 – 3 „Werder“

7' Zlatko Juzunovičius [0-1]
32' Marcas Reusas [1-1]
42' Pierre Emerickas-Aubemeyangas [2-1]
46' Finas Bartelsas [2-2]
68' Maxas Kruse [2-3]
75' Marcas Reusas [3-3] - iš 11 m
89' Pierre-Emerickas Aubameyangas [4-3] – iš 11 m

Į trečiąją vietą pretendavo ir „Hoffenheim“ futbolininkai, tačiau jie paskutiniame ture namie 0:0 sužaidė su „FC Augsburg“, surinko 62 taškus ir turnyro lentelėje liko ketvirti. „Hoffenheim“ atiteko kelialapis į UEFA Čempionų lygos atrankos varžybas.

Čempionų titulą jau anksčiau užsitikrinusi Miuncheno „Bayern“ paskutiniame ture 4:1 namie sutriuškino „FC Freiburg“ komandą, antrąją vietą užėmusi „Leipzig“ ekipa 2:2 išvykoje sužaidė su Frankfurto „Eintracht“.

„Bayern“ ir „Leipzig“ kitą sezoną taip pat žais UEFA Čempionų lygoje.

Penktoje vietoje likusi „Koln“ komanda gavo kelialapį į UEFA Europos lygos grupių etapą, o šeštoje pozicijoje likusi Berlyno „Hertha“ – į UEFA Europos lygos atrankos varžybas.

Į žemesnį divizioną tenka trauktis trims paskutinėms Bundeslygos komandoms – „Wolfsburg“, „Ingolstadt“ ir „Darmstadt“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)