Tie keturi taškai jau leido komandai sugrįžti į trečią turnyro lentelės vietą. Naujas tikslas – antra vieta, kurioje įsitaisiusi Marijampolės „Sūduva“.

„Pralaimėjimai arba lygiosios neprideda pasitikėjimo. Kyla įvairių minčių, o kai atsiranda pergalės, atsiranda ir gera nuotaika. Tos dvejos rungtynės tikrai komandą nuteikia optimistiškai, įvertinus ir tai, kad artėja sezonas Europoje“, – pokalbį su oficialia klubo svetaine pradėjo Edgaro Jankausko pasitikėjimo nuolat sulaukiantis „Trakų“ vidurio gynėjas Arūnas Klimavičius.

– Kaip per tokį trumpą laiką taip viskas pasikeitė?

– Pagrindinis dalykas yra tikėjimas tuo, ką darome. Visi žinojome, kad ateis diena, kai pradėsime žaisti. Žinojome, kad ateis diena, kai tiek Maksimas Maksimovas, tiek Oscaras įmuš. Mes ir anksčiau sukurdavome kažkiek progų, tačiau pritrūkdavo įvarčių. O su įvarčiais ateina ir pasitikėjimas.

– Žinant rungtynių scenarijų, lygiosios su „Žalgiriu“ yra teigiamas rezultatas ar neigiamas?

– Žiūrint pagal pirmą kėlinį, tai jis priklausė „Žalgiriui“. Po pertraukos, sakyčiau, kad geriau žaidėme mes. Apskritai, tai viskas galėjo pakrypti tiek į vieną, tiek į kitą pusę, tad lygiosios yra teisingiausias rezultatas.

– Dar kartą grįžkime prie priežasčių, kurios pakeitė „Trakus“..

– Sakyčiau, jos yra dvi. Pirma – Oscaro pastūmimas į priekį pakeitė mūsų dėlionę. Antra – komanda tiesiog įgauna formą. Ir taip su tuo užtrukome. Sakyčiau, kad tos dvi priežastys ir padarė didžiausią įtaką mūsų žaidimo pasikeitimui.

– Ar labai pasikeitė vaizdas rūbinėje?

– Natūralu, kad šypsenų yra daugiau, tačiau euforijos nėra. Lentelė rodo, kad mes per daug praradome taškų, todėl juos reikia kažkaip atsigriebti. Ir ne tik taškų. Mums reikia ir žaidimą gerinti. Sakyčiau, kad rezervų yra daug, tačiau jais reikia pasinaudoti.

– Kitame ture laukia „Kauno Žalgiris“, kuris pusę savo čempionato taškų surinko žaisdami su „Trakais“. Nepykdo šis faktas?

– Yra pyktis. Tačiau jis yra ant savęs. Mes patys leidome jiems laimėti tašką, nors tiesiog privalėjome laimėti. Tokie taškai sezono pabaigoje įprastai kainuoja labai brangiai.

– Kokių tikitės rungtynių?

– Aišku, norėtųsi greito įvarčio. Viršutinėje turnyro lentelės dalyje esančios komandos dažnai reikalus šį sezoną išspręsdavo silpnesniems įmušę greitus įvarčius. Mums nepavykdavo. Negalvojame apie tai, ar bus lengvos rungtynės, ar nelengvos, tačiau faktas, kad atsipalaidavę nebūsime. Kaip minėjau, mums patiems dar yra kur tobulėti, o tokiose rungtynėse prarasti taškai nubrauktų visą tą darbą, kuris buvo nuveiktas per šias dvi savaites.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)