Apie savo ketinimą pasitraukti per artimiausią narių susirinkimą LFF prezidentas pranešė balandžio mėnesį, o ketvirtadienį Vilniuje kreipdamasis į LFF konferencijos delegatus patvirtino atsistatydinantis.

Pagal LFF įstatus, pasitraukus prezidentui, jo pareigas iki kitos rinkiminės konferencijos užims pirmas viceprezidentas V. Butkevičius.

Neeilinės LFF konferencijos numatytos birželio 12-ą ir liepos 23-ią dienomis Kaune.

Ketvirtadienį Vilniuje „Crowne Plaza“ viešbutyje rengiama LFF konferencija, kuri, kaip buvo prognozuojama, turėjo tapti organizacijos viduje permainų siekiančios dabartinio LFF prezidento E. Eimonto stovyklos, ir konservatyvių pažiūrų flango futbolo funkcionierių mūšio lauku. Tačiau jau renginio metu E. Eimontas asmeninėje feisbuko paskyroje paskelbė paliekantis LFF vadovo kėdę.

LFF konferencija, į kurią susirinko 77 delegatai iš 80, prasidėjo 14 val., o apie 17 val. planuojama surengti spaudos konferenciją žiniasklaidai.

Tačiau jau per pačią LFF konferenciją, nesulaukęs jos pabaigos, E. Eimontas socialiniame tinkle paskelbė, jog priėmė sprendimą pasitraukti iš federacijos prezidento pareigų.

„Šiandien yra ta diena, kai jaučiuosi savo pažadą futbolo bendruomenei ištęsėjęs ir tai yra paskutinė mano darbo diena, einant Prezidento pareigas. Per pusantrų metų pavyko padaryti išties daug – inicijuotas gerojo valdymo futbolo forumas, atnaujinta organizacijos strategija, daug matomų ir nematomų darbų, kiekvienas jų prisidėjo prie to, kad futbolo įvaizdis Lietuvoje po truputį pradėjo atgauti pasitikėjimą visuomenės akyse. Viliuosi, kad darbai bus tęsiami ir gerojo valdymo raportas iš dokumento pamažu virs vertę kuriančia ir futbolą auginančia sistema“, – parašė jis savo feisbuko paskyroje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)