Sugadins „riteriai“ Vilniaus „Žalgirio“ jubiliejų?

Žalių ir baltų kieme didelė šventė. Lygiai prieš 70 metų daugkartiniai šalies čempionai sužaidė pirmas savo oficialias rungtynes. Tąsyk mačą su Maskvos „Lokomotyvu“ Lietuvos sostinės komanda pralaimėjo. Gal kiek simboliška, kad šią sukaktį „Žalgiris“ paminės su principiniu pastarųjų kelių sezonu varžovu „Trakais“, kurie praėjusiame ture pagaliau parodė savo puolimo potencialą ir subombardavo Klaipėdos „Atlanto“ vartus.

Ar tai nebuvo atsitiktinis „riterių“ blykstelėjimas, puikiausiai patikrins čempionato lyderis, demonstruojantis geriausią lygoje gynybą ir sieksiantis pratęsti savo 9 iš eilės pergalių seriją. Du sykius šį sezoną žalgiriečiams jų skydus sulaužyti jau yra pavykę, kai buvo triumfuota mūšyje dėl LFF Supertaurės ir I rato akistatoje. Gal trečias kartas „Trakams“ nemeluos?

Kokią įtaką rezultatams turės trumpas „Jonavos“ ir „Kauno Žalgirio“ atsarginių suolas?

Jei „Jonava“ taškus renka sunkiai, tai „Kauno Žalgiris“ tiesiog jaučia jų badą. Viena to pagrindinių priežasčių yra trumpi abiejų komandų atsarginių suoleliai. Kauno ekipa po derbio rungtynių savąjį dar labiau sutrumpino, nutraukdama sutartis iškart su trimis vilčių nepateisinusiais žaidėjais. Tuo tarpu jonaviškių rezervus smarkiai mažina traumos ir diskvalifikacijos. Tai yra papildomas galvos skausmas abiejų komandų treneriams, kuriems tenka laikinai perkvalifikuoti savo žaidėjus, perstumiant juos į ne pačias mėgstamiausias pozicijas, tačiau tuo pačiu tai šansas mažiau laiko aikštelėje gaunantiems futbolininkams įrodyti savo vertę.

Ypač sunkus etapas laukia kauniečių, kurie rungtynėmis su „Sūduva“ pradeda trijų mačų prieš praėjusio sezono prizininkus maratoną. Jei čempionui I ture pasipriešinti pavyko, tai suvalkiečiai ir uostamiesčio atstovai pasiekė nelengvas, bet įtikinamas pergales. Be to, Marijampolės ekipa praėjusiame ture išvargo tris taškus rungtynėse prieš „Utenį“, o šiame sezone dviejų prastų rungtynių „Sūduva“ dar nėra sužaidusi. Tačiau viskas yra pačio „Kauno Žalgirio“ rankose. Šiemet ši ekipa sugriuvo tik prieš likimo draugę „Jonavą“, visose kitose taškų lengvai neatidavė niekam.

Ką „Utenio“ žaidimui duos naujas treneris?

Utenos „Utenio“ vadovai atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje. Komandai išsiskyrus su treneriu Zvezdanu Miloševičiumi, komandos vairą laikinai perėmė jo asistentas Olegas Boičyšinas, kurio vadovaujami uteniškiai dar praėjusio sezono pabaigoje pagerino žaidimą ir iškovojo teisę likti lygoje. Antras specialisto iš Ukrainos apsilankymas trenerio poste vėl buvo teigiamas: per trejas rungtynes „Utenis“ iškovojo 6 taškus ir tik per plauką liko be dar vieno paskutinėje dvikovoje su Marijampolės „Sūduva“. Tikėtina, kad naujo trenerio ieškojusiems vadovams ir patiems tokie uteniškių žaidimo fejerverkai buvo netikėti.

Todėl pristatytam naujam vyriausiajam treneriui iš Ispanijos Davidui Campanai Piquerui teks sunki užduotis įrodyti komandos gerbėjams savo vertę, o tai daryti teks iškart, nes į O. Boičyšino rezultatus visi baksnos be pasigailėjimo. Juolab, kad pirmą kartą sezone bus žaidžiama savo žiūrovų akivaizdoje, nes sezono starte namų rungtynes žaidęs Visagine „Utenis“ grįžta į savo stadioną.

Uteniškių sugrįžimą namo bandys sugadinti Kauno „Stumbras“, į Uteną keliausiantis pakilios nuotaikos po laimėti derbio. Turnyro lentelės kaimynių mačas bus „šešių taškų“ vertės, todėl pergalė „Uteniui“ sukrautų labai komfortabilų atotrūkį nuo vieno iš pagrindinių varžovų. Sunku tikėtis, kad naujas treneris per trumpą laiką spės įnešti akivaizdžių pokyčių, tačiau pažadas, kad komanda žais šiuolaikišką futbolą buvo.

Ne mažiau sunki dvikova, o dar ir išvykoje, lauks „Jonavos“, kuriai teks keliauti į svečius pas „riterių“ sužeistą „Atlantą“. Atsiminus I rato kovą, kai tik stebuklas padėjo klaipėdiečiams išsaugoti savo vartus, galima būtų tikėtis gero reginio, tačiau savo tvirtovėje pajūrio komanda yra visai kitokia. Be to, neabejotinai žaidėjai gavo geros pylos nuo komandos trenerio po mačo prieš „Trakus“, todėl kelionė į Klaipėdą jonaviečiams kliuvo ne pačiu palankiausiu metu. Vis tik, komandos žaidėjai demonstruoja ryžtą ir nusiteikimą. Galbūt sugrįš ir sėkmė?

2017 metų A lygos XII turas:

Gegužės 16 d. 18.00 val. „Kauno Žalgiris“ – „Sūduva“ (S. Dariaus ir S. Girėno stadionas);
Gegužės 16 d. 20.00 val. „Žalgiris“ – „Trakai“ (LFF stadionas);
Gegužės 17 d. 18.00 val. „Utenis“ – „Stumbras“ („Utenio“ stadionas);
Gegužės 18 d. 20.00 val. „Atlantas“ – „Jonava“ (Klaipėdos centrinis stadionas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją