Itin prastai startavęs Lewisas Hamiltonas dar iki pirmojo posūkio prarado šeštadienį iškovotą pirmąją vietą.

Tiesa, veiksmo vos tik prasidėjus lenktynėms būta ir daugiau – į pirmąjį posūkį vienu metu įtilpti bandė trys lenktynininkai, tačiau tik vienas iš jų išvažiavo nenukentėjęs.

Laimingasis – Valtteri Bottas, kuris ratais susilietė su Kimi Raikkonenu: suomio bolidą sumetė ir jis trenkėsi į Maxą Verstappeną. Abiems teko iš lenktynių pasitraukti joms vos tik prasidėjus.

Į incidentą įsivėlė ir Felipe Massa bei vietinių sirgalių numylėtinis Fernando Alonso. Pirmasis nukrito į 20-ą vietą, antrasis – į 14-ą. Abu jie lenktynes vėliau baigė už taškų barjero.

Į priekį išsiveržęs S. Vettelis nusprendė pirmąjį savo sustojimą atlikti 15-ame rate, kai L. Hamiltonas – vos 22-ame. Šiam sustojus į pagalbą atskubėjo komandos draugas V. Bottas, prilaikęs už savęs važiavusį Sebastianą.

S. Vetteliui vėliau vis dėlto pavyko įveikti V. Bottą, o „Mercedes“ pakvietė dar vienam sustojimui L. Hamiltoną, kai trasoje prasidėjo virtualaus saugos automobilio fazė. Jos prireikė po to, kai vieta trasoje nepasidalino Stoffelis Vandoorne‘as ir Felipe Massa. Brazilas tęsė lenktynes, o belgas savo pasirodymą turėjo užbaigti.

Į trasą po sustojimo grįžęs L. Hamiltonas nuo S. Vettelio atsiliko 24 sek, bet tada „Ferrari“ pakvietė vokietį sustojimui, po kurio Sebas į trasą grįžo greta Lewiso. Kovodami dėl lyderio pozicijos sportininkai neišvengė kontakto. L. Hamiltonas trumpam buvo atsidūręs už trasos ribų.

Britas po penkių ratų pasivijo S. Vettelį, pasinaudojo DRS ir aplenkęs varžovą susigrąžino lyderio poziciją, kurioje išsilaikė iki pat finišo.

„Lenktynių metu numečiau beveik du kilogramus, – šyptelėjo L. Hamiltonas, iškovojęs 55-ąją karjeros pergalę. – Su Sebu vyko sunki fizinė kova, todėl esu laimingas galėdamas džiaugtis pergale.“


Labai nepasisekė V. Bottui, kurio lenktynės dėl variklio gedimo buvo baigtos 39-ajame rate. Šia dovanėle itin patenkintas turėjo būti Danielis Ricciardo – „Red Bull“ nariui tai leido užlipti ant podiumo.

Įspūdingai Barselonos trasoje pasirodė „Force India“ komanda. Abu jos pilotai finišavo vienas šalia kito: Sergio Perezas – ketvirtas, o Estebanas Oconas – penktas.

Apskritai, verta pažymėti, kad visi nuo 3 iki 10 vietos užėmusių lenktynininkų iš Ispanijos išvyko su geresnėmis pozicijomis nei buvo stovėdami prie starto linijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)