Europos lygos kulminacija vyks „Friends“ arenoje, Švedijos sostinėje Stokholme.

Pirmąsias pusfinalio rungtynes išvykoje laimėję 1:0 „Manchester United“ futbolininkai „Old Trafford“ stadione stengėsi įrodyti savo pranašumą, tačiau dvikovos pabaigoje Jose Mourinho bučiavo savo laikrodį, kad tik dvikova greičiau pasibaigtų.

Po kelių pavojingų atakų 17-ą minutę „raudoniesiems velniams“ pirmąjį įvartį pelnė Marouane'as Fellaini.

Belgas varžovų vartininką nuginklavo galva po tolimo Marcuso Rashfordo perdavimo į baudos aikštelę. Aikštės šeimininkai turėjo rezultato pranašumą, tačiau „Celta“ kėlė daug problemų J. Mourinho vyrams.

Per pirmąjį kėlinį Vigo komanda į vartų plotą pataikė 4 kartus, o Mančesterio – vos kartą.

Antrojo kėlinio pabaigoje 85-ą min. rezultatą išlygino „Celta“ gynėjas Facundo Roncaglia. Netrukus po to jis įsivėlė į konfliktą su „Manchester United“ gynėju Ericu Bailly. Teisėjas abiems parodė raudonąsias korteles ir pašalino iš aikštės.

Teisėjo pridėtos 6-ios minutės daug nervų kainavo Mančesterio komandos fanams, tačiau jų numylėtiniai galiausiai žengė į Europos lygos finalą.

Rungtynės

„Manchester United“ 1 – 1 Vigo „Celta“
17' [1 – 0] Marouane'as Fellaini
85' [1 – 1] Facundo Roncaglia

88' - Ericas Bailly - raudonoji kortelė
89' – Facundo Roncaglia – raudona kortelė

Kitose pusfinalio rungtynėse Amsterdamo „Ajax“ išvykoje 1:3 (1:2) nusileido Liono „Olympique“, tačiau išsaugojo pranašumą bendru rezultatu - 5:4.

Amsterdamo „Ajax“ į priekį išsiveržė 27-ą minutę po Kaspero Dolbergo įvarčio ir jautėsi gana saugiai. Mat pirmoje dvikovoje namie laimėjo 4:1.

Tačiau baigiantis pirmajam kėliniui aikštės šeimininkai atkūrė intrigą, kai dvikovos svarstykles pakreipė savo naudai. Alexandre'as Lacazette per 81 sekundę pelnė du įvarčius ir išvedė Liono ekipą į priekį 2:1.

Pirmąjį įvartį 45-ą minutę prancūzas pelnė nuo 11 m baudinio žymos, o antrąjį – atsidūręs prieš pat varžovų vartininką.

Dar daugiau intrigos atsirado, kai 81-ą minutę trečią įvartį Liono ekipai pelnė Rachidas Ghezzalas, o 84-ą minutę dėl gautos raudonosios kortelės „Ajax“ liko žaisti mažuma.

Vis dėlto stebuklo sukurti prancūzų ekipai nepavyko – Olandijos klubas su bendru rezultatu 5:4 keliauja į Europos lygos finalą.

Rungtynės:

Liono „Olympique“ 3 – 1 Amsterdamo „Ajax“
27' [0 – 1] Kasperas Dolbergas
45' [1 – 1] Alexandre'as Lacazette (11 m baudinys)
45+1' [2 – 1] Alexandre'as Lacazette
81' [3 – 1] Rachidas Ghezzalas

84' – Nickas Viergeveris („Ajax“) – raudona kortelė

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)