Tokiu būdu futbolininkai ir kariai turės galimybę susitikti ne tik stadione, bet ir karių tarnybos vietose.

Sutartį parašais ir antspaudais sutvirtino „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė ir Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos viršininkas pulkininkas Arūnas Balčiūnas.

„Manau, kad ši sutartis yra naudinga tiek kariuomenei, tiek ir „Žalgiriui“. Kariuomenėje labai svarbu ugdyti patriotiškumą ir pilietiškumą. O juk tiek karys, tiek ir futbolininkas, ar futbolo klubo gerbėjas iš principo yra ir patriotas. Savo komandos, klubo, miesto ir šalies. Be to, kariuomenė ir futbolo klubas puoselėja tas pačias savybes. Tai ne tik patriotiškumas, bet ir stiprybė, valia, ryžtas“, – teigė pulkininkas A. Balčiūnas.

Jam pritarė ir „Žalgirio“ direktorė V. Venslovaitienė.

„Žalgirio“ istorija ir legendos kūrimas susijęs su pilietiškumu ir neformalia kova dėl Lietuvos nepriklausomybės. Tad mums didelė garbė pasirašyti šią sutartį. Būtent 70-o legendinio klubo gimtadienio proga. Dalis mūsų žaidėjų yra jauni vyrai, lietuviai. Ir jie turi žinoti, kad gynyba būna ne tik futbolo aikštėje, bet Tėvynę ginti galima ir kitomis priemonėmis.“

Bendradarbiaudamas su Lietuvos kariuomene FK „Žalgiris“ sieks šviesti ir informuoti visuomenę apie kariuomenės vaidmenį užtikrinant šalies saugumą, ugdyti nacionalines vertybes ir pilietiškumą. Be to, nuo šiol kariai galės stadione nemokamai stebėti visas „Žalgirio“ namų rungtynes A lygoje ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyre.

Pasak pulkininko A. Balčiūno, pirmas karių vizitas į „Žalgirio“ rungtynes įvyks jau gegužės 16-ą dieną.

„Kariuomenė praktikuoja visas sporto šakas, taip pat ir futbolą. Tai populiarus sportas, ir kasmet vis daugiau karių renkasi futbolą, dalyvauja varžybose. O tie, kurie negali žaisti, mėgsta žiūrėti futbolą. Tikiuosi, kad kariai dabar turės galimybę dažniau lankytis stadione ir gyvai stebėti savo mėgstamų komandų žaidimą, šalies garbę ginančius futbolo karius“, – kalbėjo Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos viršininkas.

Gegužės 16-ą d. A lygos 12-o turo rungtynėse „Žalgiris“ susitiks su „Trakais“. Tai bus ne tik dar viena principinių varžovų akistata, bet ir prieš 70 metų įvykusių pirmų Vilniaus komandos rungtynių paminėjimas. Ta proga Lietuvos kariuomenė planuoja pažerti staigmenų į stadioną atvykusiems žiūrovams ir prisidėti prie legendinio futbolo klubo jubiliejinės šventės.

Bilietų kaina – nuo 3,50 euro, bet rungtynių dieną bilietai brangs iki 5 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)