Rusijos čempionų titulą „Spartak“ užsitikrino savaitgalį, sužaidus 27-ojo turo rungtynes.

Šio turo metu „Spartak“ futbolininkai 1:0 nugalėjo Tomsko „Tom“ komandą ir artimiausiems savo persekiotojams tapo nebepavejami. Likus trims turams iki 16 komandų turnyro pabaigos, „Spartak“ savo sąskaitoje turi 63 taškus. Antroje vietoje žengianti ir čempionų titulo neapgynusi Maskvos CSKA komanda turi 53, o trečioje pozicijoje esanti Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipa – 52 taškus.

Kartu su čempionų taure „Spartak“ komandai atiteko ir kelialapis į 2017-2018 m. UEFA Čempionų lygos grupių etapo varžybas.

Paskutinį kartą laimėti šalies pirmenybes „Spartak“ komandai buvo pavykę dar 2001 m. Nepaisant tokios ilgos pertraukos, „Spartak“ lieka tituluočiausia komanda Rusijoje po Sovietų Sąjungos žlugimo – laimėjo jau 10-ąjį šalies čempionų titulą.

Pažymėtina, kad pirmą kartą Rusijos futbolo istorijoje čempione tapo komanda, kurioje sezono metu pasikeitė vyriausiasis treneris. Rusą Dmitrijų Aleiničevą dar sezono pradžioje pakeitė italas Massimo Carrera.

Rezultatyviausiu „Spartak“ žaidėju šį sezoną yra 25-erių olandas Q. Promesas, „Premier“ lygoje jau įmušęs 11 įvarčių ir atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų (atitinkamai 2-oji ir 1-oji vietos tarp visų čempionato žaidėjų).

Būtent puolėjas Q. Promesas ir įmušė vienintelį čempionų titulą užtikrinusį įvartį į „Tom“ vartus.

Simboliška, kad čempionu tapęs olandas netrukus galėjo džiūgauti dvigubai – tą patį savaitgalį futbolininko žmona pagimdė sūnelį Noakimą. Tai – jau trečias vaikas olandų šeimoje, pora augina ir dvi mergaites.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)