Didžiausia intriga laukė baidarių vienviečių 200 metrų varžybose, kur su Europos čempionato prizininku Ignu Navakausku kovojo Rio de Žaneiro olimpiadoje bronzos medalius dviviete baidare iškovoję Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas. Po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dviviečių rungtis buvo išbraukta iš žaidynių programos, todėl olimpiniai prizininkai persėdo į vienvietes baidares.

Tituluotų varžovų kovoje pergalę iškovojo I. Navakauskas, jis distanciją įveikė per 35,5 sek. Antrą vietą užėmė Atrūras Seja, kuris nuo nugalėtojo atsiliko 0,38 sek.

I. Navakauskas ir A. Seja atstovaus Lietuvos rinktinei pasaulio taurės etapuose Vengrijoje ir Serbijoje ir kovos dėl vienintelio šaliai skiriamo kelialapio į Europos čempionatą.

„Labai atsakingai ruošiausi šioms varžybos, nes jos lėmė, kas pateks į Lietuvos rinktinę. Nesėkmės atveju sezonas būtų nesėkmingas. Nesidairiau į varžovus, trasoje atidaviau visas jėgas ir iškovojau svarbią pergalę. Antra A. Sejos užimta vieta nenustebino, nes treniruotėse jis demonstruoja gerą sportinę formą“, - pergale džiaugėsi I. Navakauskas.

E. Ramanauskas užėmė trečią vietą, A. Lankas liko penktas.

„Bursime keturvietės baidarės įgulą ir pasaulio taurės varžybose dalyvausime 500 metrų distancijoje, kuri turėtų tapti olimpine. Vienviete baidare galbūt dalyvausiu Lietuvos čempionate, kuriame bus kovojama dėl kelialapių į pasaulio čempionatą“, - sakė E. Ramanauskas.

Dar viena intriguojanti dvikova laukė vienviečių kanojų 200 m distancijoje, kur Henrikas Žustautas pasiekė revanšą prieš Vadimą Korobovą. Europos žaidynių čempionas ir Europos vicečempionas H. Žustautas sprinto distanciją įveikė per 39,58 sek. ir šios distancijos pasaulio rekordininką V. Korobovą aplenkė 0,46 sek.

„Džiaugiuosi, kad laimėjau, nes laimėti visada yra smagu. Pavyko pasiekti gan gerą laiką, nors pastaruoju metu visas dėmesys skiriamas 1000 m distancijai. Specialiai sprintui nesiruošiau ir startui neskiriame dėmesio, nes ilgesnėje distancijoje jis nėra toks svarbus. Tvyro nežinomybė dėl rungčių, galbūt Europos čempionate dar bus 200 m nuotolis, tokiu atveju ruoščiausi sprintui“, - teigė H. Žustautas.

Šeštadienį vykusiose 1000 m varžybose pergalę iškovojo V. Korobovas. Būtent 1000 m distanciją planuojama įtraukti į olimpiados programą, o 200 m distancijos žaidynių programoje neliks.

Gegužės pabaigoje prasidės pasaulio taurės varžybos. Pirmuose etapuose Vengrijoje ir Serbijoje startuos dvylika Lietuvos baidarininkų ir kanojininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)