Sėkmingiausiai ant imtynių kilimo galynėjosi sunkiasvoris Mantas Knystautas. Klaipėdietis svorio kategorijoje iki 130 kilogramų pečius surėmė su patyrusiu Baltarusijos atletu Josibu Čiugošviliu. 31-erių J. Čiugošvilis savo sportinės karjeros metu yra iškovojęs dvi Europos čempionatų bronzas.

M. Knystautas iškovojo pirmą pergalę ir savo sportinę biografiją papildė pirmu laimėjimu Europos suaugusiųjų čempionate.

Deja, kita dvikova susiklostė ne taip sėkmingai. Aštuntfinalio imtyje su pasaulio ir Europos čempionatų prizininku Oleksandru Černeckiu iš Ukrainos klaipėdietis pralaimėjo 0:5.

Preliminariai M. Knystautas užėmė 10-ą vietą tarp 18-kos imtynininkų.

Po išvakarėse vykusio svėrimo ir burtų traukimo ceremonijos paaiškėjo, kad burtai Viliui Laurinaičiui nebuvo palankūs. Svorio kategorijos iki 98 kilogramų (19 dalyvių) kvalifikacijoje jis turėjo susitikti su Europos, pasaulio ir olimpinių žaidynių čempionu Artūru Aleksanianu iš Armėnijos.

Pergalės prieš armėną troško ir Viliaus treneris Mindaugas Ežerskis, nes armėnas 2012 metų Europos čempionato Belgrade finale įveikė lietuvį. Armėnas nugalėjo ir šį kartą 4:0.

Svoryje iki 66 kilogramų Lietuvai atstovavo dar vienas jaunas imtynininkas Kristupas Šleiva. Pirmame rate panevėžietis suklupo dvikovoje prieš vengrą Matę Krasznai'ų 2:10.

Pats vengras nukeliavo iki ketvirtfinalio, kur kovoje dėl išėjimo į finalą jį pristabdė serbas Davoras Stefanekas. Vengro pralaimėjimas reiškė, kad K. Šleiva į paguodos turnyrą nepateko.

Svoryje kovojo 23-ys imtynininkai.