Turnyre dalyvaus 16 komandų, suskirstytų į dvi grupes. A grupėje Vokietijos mieste Kelne žais Rusija, JAV, Švedija, Slovakija, Vokietija, Latvija, Danija ir Italija. B grupėje Paryžiuje rungtyniaus Kanada, Suomija, Čekija, Šveicarija Baltarusija, Norvegija, Prancūzija ir Slovėnija.

Į kitą etapą, ketvirtfinalį, pateks po keturias pajėgiausias kiekvienos grupės ekipas. Paskutines vietas grupėse užėmusios rinktinės iškris į žemesnį divizioną. Pusfinaliai ir finalas vyks Kelno „Lanxess“ arenoje, kuri talpina 18,5 tūkstančio žiūrovų. Paryžiaus „AccorHotels“ arenoje dvikovas gali stebėti 15 tūkst. ledo ritulio gerbėjų.

Čempionės titulą gins Kanada, kuri pasaulio čempionatuose aukso medalius iškovojo 26 kartus. Tai geriausias rezultatas tarp visų šalių rinktinių. 22 sykius planetos čempione tapo dabar jau neegzistuojančios SSRS komanda. 9 pasaulio pirmenybių aukšiausios prabos medalius laimėjo Švedija, 6 – Čekija ir buvusi Čekoslovakija, 5 – Rusija, po 2 – Suomija ir JAV, po 1 – Slovakija ir Didžioji Britanija, kuri šiuo metu žaidžia tik trečiajame pagal pajėgumą divizione.

Pernai Kanada finale 2:0 nugalėjo Suomiją, o mače dė trečiosios vietos Rusija 7:2 pranoko JAV. Šįkart favoritais vėl vadinami kanadiečiai, kurių gretose – tik stipriausios planetos redo ritulio lygos NHL žaidėjai. Į elito divizioną iš žemesnės grupės grįžo Slovėnijos ir Italijos komandos.

Latvijos ledo ritulininkai praėjusiuose dviejuose čempionatuose užėmė 13 vietą. Geriausiai mūsų kaimynai pasirodė 1997, 2004 ir 2009 metais, kai buvo 7-ti. Į ketvirtfinalį latviai dar pateko 2000-aisiais, kai galutinėje rikiuotėje liko 8-ti.

Planetos čempionato kovas rodys vaizdo transliacijų internetu platforma www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas. Bus transliuojamos beveik visos rungtynės. Jau pirmąją varžybų dieną susigrums galingos Rusijos ir Švedijos rinktinės. Tiesioginės transliacijos pradžia – 17.10 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)