Būtent 1989-ųjų rugsėjo mėnesį „Žalgiris“ pirmą kartą tarptautinėje arenoje nugalėjęs varžovus iš Švedijos bendru rezultatu 2:1, žengė į kitą etapą. Tuo metu „Žalgirio“ stadione mačą stebėjo daugiau kaip 18 tūkst. žiūrovų.

„Daugelis vilniečių prisimena šią dvikovą, tai buvo kažkas nepamirštamo. Mačą stebėjo visi – ir tie, kas buvo stadione, ir prie televizijos ekranų. Šiomis rungtynėmis norime priminti vieną iš legendinio „Žalgirio“ įsimintinų istorijos etapų bei paskatinti šiandieninį jaunimą labiau domėtis futbolu ir palaikyti savo miesto komandą“, – sakė „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Šventėje – ne tik futbolas

„Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė pabrėžė, kad renginyje bus visko – futbolo rungtynės, pramogos mažiesiems ir daug siurprizų sirgaliams.

„Ši diena – gimtadienio šventė, todėl kiekvienas yra kviečiamas ir laukiamas, o pramogų tikrai bus – mažieji galės laiką leisti vaikų zonoje, kompiuterinių žaidimų mėgėjų lauks FIFA čempionatas, mūsų rėmėjai ir draugai taip pat nudžiugins įvairiomis pramogomis ir veiklomis“, – teigė V. Venslovaitienė.

Klubo direktorė atskleidė, kad į mačą bilietas kainuos 7 eurus: „Visą sezoną siejame su skaičiumi „7“, todėl ir bilieto kaina simbolinė – 7 eurai“.

Be to, vienas iš renginyje apsilankiusių sirgalių laimės ypatingą prizą – kelionę su žalgiriečiais į Čempionų lygos išvykos rungtynes. „Kiekvienas bilietas dalyvaus žaidime, o rungtynių metu burtų keliu bus išrinktas nugalėtojas, kuris kartu su klubu keliaus į Čempionų lygos išvyką ir turės galimybę būti šalia komandos“, – paaiškino V. Venslovaitienė.

Pasiruošimo Čempionų lygos kovoms dalis

Švedijos klubas praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje susižėrė ne vieną skambų titulą tarptautiniame fronte. Švedai UEFA taurės trofėjų į viršų kėlė 1982 ir 1987 metais, tad IFK atvykimas 1989-aisiais į „Žalgirio“ stadioną sulaukė milžiniško ažiotažo.

Vilniečiai namuose po dviejų puikių Roberto Fridriko įvarčių svečius įveikė 2:0, išvykoje nusileido 0:1 ir žengė į kitą etapą, kuriame susitiko su Belgrado „Crvena Zvezda“ futbolininkais.

M. Nikoličius pasakojo, kad šios rungtynės bus puiki repeticija komandai prieš kovas Čempionų lygos atrankoje: „Rungtynės su švedais – ne tik garbus ir turintis istorinę prasmę gimtadienio šventės akcentas, bet ir gera repeticija prieš kovas Čempionų lygos atrankos antrame etape. Geteborgo IFK – labai pajėgus klubas, todėl tokios rungtynės ir įgyta patirtis bus labai naudinga visai komandai. Laukia tikrai įdomi ir intriguojanti akistata“.

Bilietus į „Žalgirio“ gimtadienio šventę galima įsigyti visose Bilietai.lt kasose bei internetu „www.bilietai.lt.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)