Remiantis lanazione.it, L. Rumšo kūną jo namuose Toskanoje įsikūrusiame Lukos mieste rado vyresnis brolis Raimondas Rumšas jaunesnysis. Buvo iškviesta greitoji pagalba, bet visi bandymai gaivinti dviratininką nebuvo sėkmingi.

Vos prieš 24 valandas broliai kartu lankėsi „San Luca“ ligoninėje – L. Rumšas skundėsi kvėpavimo sunkumais, jam trūko oro. Bet kuomet sportininką priėmė gydytojai, jo būsena pagerėjo.

Apžiūrėjus dviratininką ir atlikus medicininius tyrimus, nieko galinčio kelti nerimą neaptikta – jaunuolis išleistas namo.

Brolis, kuris taip pat yra perspektyvus dviratininkas, dar siūlė L. Rumšui pasivažinėti, bet šis atsisakė, kadangi jautėsi pavargęs.

Gali būti, kad R. Rumšo sūnų pakirto anksčiau nepastebėta širdies liga, kurios simptomai pasireiškė tik prieš mirtį, svarsto lanazione.it.

„Supraskite, dabar nenoriu apie tai kalbėti – mes esame sunaikinti“, – cituojamas R. Rumšas jaunesnysis.

„Atrodo, kad kartu su Linu miriau aš pats, – „Il Tirreno“ cituoja gerą L. Rumšo draugą ir treniruočių partnerį Federico del Carlo.

Kiek plačiau, sunkiai tramdydamas emocijas ir apibūdindamas sūnaus draugą, kalbėjo 22-ejų italo tėvas Lido.

„Sunku patikėti, kad šio šaunaus, visuomet besišypsančio vaikino nebėra. Žinau, kad nelaimės išvakarėse jis jautėsi blogai ir nualpo, tačiau ligoninėje neradus jokių rimtesnių negalavimų jį išleido namo. Apie tai Linas pranešė ir Federico. Kas tris mėnesius dviratininkams buvo atliekami išsamūs medicininiai tyrimai, tačiau iki šiol Linui jokių sveikatos sutrikimų nebuvo diagnozuota“, – teigė jis.

Mirties priežastį dabar aiškinasi teismo medicinos ekspertai, medikai ir pareigūnai apklausė visus artimuosius.

Lietuvos jaunimo čempionas L. Rumšas sėkmingai žengė tėvo pėdomis, skynė titulus įvairiose varžybose Lietuvoje ir kitose šalyse, gynė įvairaus amžiaus šalies rinktinių garbę.

„Altopack-Eppela Coppi“ klubui atstovavęs dviratininkas balandžio 17 dieną Italijoje iškovojo trečią vietą 55-ą kartą surengtose jaunimo (iki 23-ejų metų) lenktynėse „Gran Premio Sportivi Poggio alla Cavalla“. Balandžio 1 dieną L. Rumšas finišavo penktas lenktynėse „Giro delle Balze“.

Lino tėvas R. Rumšas yra 2002 metų labiausiai prestižinių daugiadienių lenktynių „Tour de France“ trečios vietos laimėtojas. Su žmona Edita jie augino dar dvi atžalas – dukterį Rasą ir sūnų Renatą. Šeima įleidusi šaknis Italijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)