Šiandien šeima, artimieji ir visas dviračių sporto pasaulis gedi dėl šio jauno dviratininko mirties.

Kaip praneša Italijos žiniasklaida, rytą šeimos nariai savo namuose Lukos miestelyje aptiko Lino kūną be gyvybės ženklų. Mirties priežastis kol kas neaiški.

Lietuvos jaunimo čempionas L. Rumšas, kaip ir jo metais vyresnis brolis Raimondas jaunesnysis sėkmingai žengė tėvo pėdomis, skynė titulus įvairiose varžybose Lietuvoje ir kitose šalyse, atstovavo įvairaus amžiaus šalies rinktinėms.

Lino tėvas R. Rumšas yra 2002 metų labiausiai prestižinių daugiadienių lenktynių „Tour de France“ trečios vietos laimėtojas. Su žmona Edita jie augino dar dvi atžalas – dukterį Rasą ir sūnų Renatą. Šeima įleidusi šaknis Italijoje.

„Altopack-Eppela Coppi“ klubui atstovavęs L. Rumšas, balandžio 17-ą dieną Italijoje iškovojo trečią vietą 55-ą kartą surengtose jaunimo (iki 23-ejų metų) lenktynėse „Gran Premio Sportivi Poggio alla Cavalla“.

Balandžio 1 dieną L. Rumšas finišavo penktas lenktynėse „Giro delle Balze“.

Linas, kaip ir jo metais vyresnis brolis Raimondas, ne kartą atstovavo Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinėms. Pernai Linas Ignalinoje tapo Lietuvos jaunimo čempionu.

Dėl L. Rumšo mirties Lietuvos dviračių sporto federacija nuoširdžiai užjaučia šeimą ir artimuosius.

Užuojautą artimiesiems išreiškė „Altopack-Eppela Coppi“ klubas, kuriam atstovavo lietuvis.

„Tavo šypsena nušviesdavo tamsiausias dienas. Mes visada tave tyliai mylėsime ir niekuomet nepamiršime“, – socialiniuose tinkluose žinutę išplatino klubas, kartu prašantis pagarbos nelaimės ištiktai Rumšų šeimai.

„Jaučiuosi taip, lyg aš pats būčiau praradęs savo sūnų“, – liūdi ir klubo vadovas Luca Franceschi.

Linas Rumšas