Tai pirmoji, istorinė 27-erių suomio pergalė „Formulės 1“ lenktynėse.

V. Bottas puikiai startavo iš trečiosios pozicijos. Sportininkas visų pirma aplenkė Kimi Raikkoneną, o antrame posūkyje įveikęs Sebastianą Vettelį išsiveržė į priekį.

Po akimirkos vieta posūkyje nepasidalinus Romainui Grosjeanui ir Jolyonui Palmeriui, trasoje pasirodė saugos automobilis. Lenktynes pratęsus V. Bottas išliko rikiuotės priekyje ir sėkmingai tolo nuo S. Vettelio.

Artėjant pirmiesiems sustojimams, vokietis atsilikimą nuo lenktynių lyderio sumažino nuo 4 sek. iki 2,5 sek. 27-ame rate V. Bottas pasuko į techninio aptarnavimo zoną pasikeisti padangų, tuo tarpu S. Vettelis liko trasoje ir savo vienintelį sustojimą atliko įveikęs dar septynis ratus. Pasikeitęs padangas vokietis į trasą grįžo antras ir nuo V. Botto tuo metu atsilikinėjo 4 sek.

Lenktynėms artėjant prie pabaigos pirmus du sportininku skyrė mažiau nei sekundė. Bet S. Vettelis taip ir nesugebėjo paskutiniuose ratuose aplenkti „Mercedes“ piloto. Tuo tarpu V. Bottas, startavęs 81-iose F-1 lenktynėse, sėkmingai išsilaikė priekyje ir šventė pirmąją pergalę.

Greičiu šį savaitgalį neišsiskyręs Lewisas Hamiltonas nesugebėjo rimčiau pasipriešinti komandos draugui ir „Ferrari“ pilotams. Britas finišo liniją kirto ketvirtas.

Toli nuo pirmojo ketverto atsilikęs „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas Rusijoje vykusias lenktynes užbaigė penktoje vietoje. Tuo tarpu olando komandos draugui Danieliui Ricciardo dėl problemų su stabdžiais varžybos Sočyje baigėsi sportininkams įveikus vos kelis ratus.

Sėkmingai lenktynės ir vėl susiklostė „Force India“ ekipai, kurios abu pilotai šiandien finišavo pirmame dešimtuke. Sergio Perezas finišo liniją kirto šeštas, o Estebanas Oconas varžybas baigė septintas.

Šeštoje vietoje kurį laiką važiavo „Williams“ atstovas Felipe Massa. Bet dėl prakiurusios padangos brazilas turėjo atlikti neplanuotą sustojimą, po kurio nukrito į devintą vietą. Brazilas į priekį praleido ne tik abu „Force India“ pilotus, bet ir „Renault“ atstovą Nico Hulkenbergą. O dešimtuką užbaigė „Toro Rosso“ komandos lenktynininkas Carlosas Sainzas.

Pirmą kartą šį sezoną finišą pasiekė čempionato naujokas Lance‘as Strollas. Kanadietis lenktynes baigė vienuoliktas ir taškų neiškovojo.

Varžyboms net neprasidėjus savo pasirodymą baigė „McLaren“ atstovas Fernando Alonso. Dėl technikos gedimo ispano bolidas sustojo trasoje sportininkams įveikiant apšilimo ratą.

Bendroje įskaitoje pirmauja 86 taškus turintis S. Vettelis. Antrąją vietą užima L. Hamiltonas (73 tšk.), trečiąją – V. Bottas (63 tšk.).

Konstruktorių įskaitoje pirmąją vietą užima „Mercedes“ (136 tšk.), antrąją – „Ferrari“ (135 tšk.).

Penktasis čempionato etapas (iš 20) – Ispanijos „Grand Prix“ lenktynės – vyks gegužės 14 dieną.

Ketvirtojo etapo rezultatai.

1. Valtteri Bottas (Suomija, „Mercedes“) 1 val. 28 min. 8,743 sek.

2. Sebastianas Vettelis (Vokietija „Ferrari“) +0,617 sek.

3. Kimi Raikkonenas (Suomija, „Ferrari“) +11,000

4. Lewisas Hamiltonas (Didžioji Britanija, „Mercedes“) +6,660 sek.

5. Maxas Verstappenas (Olandija, „Red Bull“) +1.00,416

6. Sergio Perezas (Meksika, „Force India“) +1.26,788

7. Estebanas Oconas (Prancūzija, „Force India“) +1.35,711

8. Nico Hulkenbergas (Vokietija, „Renault“) +1.36,188

9. Felippe Massa (Brazilija, „Williams“) +1 ratas

10. Carlosas Sainzas (Ispanija, „Toro Rosso“) +1 ratas

Kvalifikacijoje buvo triumfavusi „Ferrari“ komanda, po devynerių metų pertraukos užėmusi visą pirmą lenktynių starto eilę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)