Arielis Ortega prieš Edwiną van der Sarą (1998)

Buvusios Argentinos futbolo žvaigždės A. Ortegos smūgis – vienas kraupiausių futbolo istorijoje. 1998 metų pasaulio čempionato rungtynėse saugas stodamasis galva smūgiavo į Nyderlandų rinktinės vartininko Edwino van der Saro smakrą. Pastarasis atsidūrė nokdaune.

Lionelis Messi prieš Mapou Yanga-Mbiwa (2015)

Čempionų lygos rungtynėse prancūzas Mapou viename epizode linktelėjo galvą į L. Messi, tačiau su argentiniečiu menki juokai – po kontakto šio atsakymas gerokai aukštesniam varžovui buvo daug stipresnis. „Barcelonos“ žvaigždė iš karto po to dar griebė Mapou už gerklės. „Roma“ gynėjas Leandro Castanas beįsiplieskiantį rimtesnį konfliktą spėjo nutraukti.

Duncanas Fergusonas prieš Johną McStay (1994)

Buvęs „Everton“ puolėjas D. Fergusonas užsitarnavo „blogo berniuko“ reputaciją, tačiau žaidžiant su „Rangers“ marškinėliais tik kartą nesusitvardė. Dvikovoje su „Raith Rovers“ jis po kietos dvikovos su Johnu McStay trinktelėjo šiam galva. Teisėjas šio momento nematė, tačiau įstatymai jam garantavo tris mėnesius už grotų.

Manuelis Amoras prieš Jesperą Olseną (1984)

Europos futbolo čempionate 1984 metais užfiksuotas itin agresyvus elgesys futbolo aikštėje. Turnyro pirmose rungtynės Prancūzija pirmavo prieš Daniją 1:0, kai M. Amoras buvo pargriautas J. Olseno. Prancūzas iš pradžių mėgino kamuolį sviesti į varžovo galvą, tačiau nepataikė. Tuomet atsistojęs smūgiavo J. Olsenui galva. Prie pat konflikto vietos stovėjęs teisėjas agresoriui iš karto parodė raudonąją kortelę.

Luisas Figo prieš Marką van Bommelį (2006)

Buvusi „Real“ ir „Barcelona“ žvaigždė L. Figo išvengė bausmės už incidentą 2006 metų pasaulio pirmenybių rungtynėse tarp Portugalijos ir Nyderlandų. Saugas susidaužė galvomis su M. van Bommeliu, tačiau liko aikštėje. Toje dvikovoje teisėjas ir taip parodė net 4 raudonąsias korteles. Portugalai laimėjo 1:0.

Kyle'as Beckermanas prieš Danielį Paladini (2011)

Buvęs JAV rinktinės žaidėjas K. Beckermanas „užsidirbo“ trijų rungtynių diskvalifikaciją dėl smūgio į Čikagos „Fire“ žaidėjo D. Paladini galvą. Veiksmas vyko aikštės viduryje (video – nuo 1:30)

Zinedine'as Zidane'as prieš Marco Materazzi (2006)

Garsiausias futbolo istorijoje smūgis galva, kuriam atminti netgi pastatas paminklas. 2006 metų pasaulio čempionato finale Z. Zidane'as pelnė įvartį ir prancūzai pirmavo, tačiau M. Materazzi rezultatą išlygino. Baigiantis dvikovai Zizou nervai neišlaikė ir po dar vienos M. Materazzi provokacijos jis įspūdingai smūgiavo galva į italo krūtinę. Prancūzija pralaimėjo tas rungtynes po baudinių serijos.

Pablo Aguilaras prieš teisėją Fernando Hernandezą (2017)

„Copa MX“ rungtynėse „Club America“ gynėjas, nepatenkintas teisėjo F. Hernandezo sprendimu, pribėgęs gerokai galva stuktelėjo šiam. Arbitrui to kontakto užteko, kad išsitrauktų raudonąją kortelę. Futbolininko įtūžį slopino komandos draugai, stumdami šį toliau nuo teisėjo.

Marouane'as Fellaini prieš Ryaną Shawcrossą (2012)

Su S. Aguero į incidentą įsivėlęs M. Fellaini galva puikiai futbolo aikštėje darbavosi ir anksčiau. Dar žaisdamas „Everton“ ekipoje jis ne kartą savo smūgiais „vaišino“ „Stoke City“ gynėją R. Shawcrossą. Trijų rungtynių diskvalifikaciją gavęs belgas vėliau atsiprašė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)