Sužaidusi 44 rungtynes „United“ komanda savo sąskaitoje turi 88 taškus ir yra nebepavejama trečiąją vietą turnyro lentelėje užimančiai „Reading“ ekipai. Turnyre pirmauja Braitono „Albion“ komanda, kuri vietą „Premier“ lygoje užsitikrino jau anksčiau.

Būtent dvi pirmos vietos garantuoja bilietus į kito sezono elitinį anglų divizioną. Dėl paskutinio, trečiojo kelialapio į „Premier“ lygą susigrums 3-6 vietas „Championship“ turnyre užėmusios komandos – jos santykius po reguliariojo sezono išsiaiškins atkrintamosiose varžybose.

Šiuo metu trečioje vietoje žengia „Reading“ (79 taškai), ketvirtoje – „Sheffield Wednesday“ (78 taškai), penktoje – „Huddersfield“ (78 taškai), šeštoje – „Fulham“ (76 taškai) komandos.

„Labai malonu, kad padėjau šiai komandai susigrąžinti vietą „Premier“ lygoje. Niukaslo fanai nuostabūs: komanda visuomet jaučia tvirtą jų užnugarį ir tai yra bene pagrindinė priežastis, kodėl aš nusprendžiau čia likti po nesėkmingo praėjusio sezono. Dabar labai džiaugiuosi tuo sprendimu, didžiuojuosi tiek fanais, tiek savo žaidėjais – „United“ apskritai gali būti tarp geriausių dešimties komandų Anglijoje“, – po pergalės, užtikrinusios kelialapį aukštyn, kalbėjo „Newcastle United“ treneris Rafaelis Benitezas.

Manoma, kad buvęs „Liverpool“ ir Madrido „Real“ strategas, Niukasle dirbantis nuo praėjusių metų kovo, prie „United“ vairo turėtų stovėti ir kitą sezoną. Kad norėtų likti komandoje, nebeslepia ir pats 57-erių ispanas.

„Atėjo laikas mėgautis tuo, ką pasiekėme, tačiau užmigti ant laurų negalima. Reikės ruoštis tam, kad komanda būtų kovinga ir pajėgi grumtis „Premier“ lygoje, – kalbėjo R. Benitezas, – Žaisdami namuose mes visada turime 52 tūkst. žmonių užnugarį ir jų nuvilti nebegalime.“

52 354 – tiek žiūrovų futbolo rungtynėse talpina „St James Park“ stadionas, kuriame namų rungtynes žaidžia „Newcastle United“.

„Newcastle United“ komanda – nuolatinė „Premier“ lygos varžybų dalyvė, tačiau per XXI a. ji du kartus buvo iškritusi iš elitinio diviziono. Tai nutiko 2009 m. ir 2016 m.

Po pastarojo „Premier“ lygos čempionato į žemesnį divizioną greičiausiai kris „Sunderland“, „Middlesbrough“ komandos, ant iškritimo zonoje šiuo metu yra ir „Swansea“ futbolininkai.

Anglijos "Championship" turnyro lentelė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)