Lyderis. Jei sezono pradžioje čempiono titulą ginantis Vilniaus „Žalgiris“ savo žaidimu kėlė abejonių futbolo mėgėjams, tai, ratui artėjant prie pabaigos, vilniečių mašina įsibėgėjo ir kelis paskutinius varžovus šlavė su pasigardžiavimu, laimėdama jau penktą mačą iš eilės.

Stabtelėjo. Utenos „Utenio“ ir „Jonavos“ komandos be taškų lieka trečiose rungtynėse iš eilės. Todėl užsukusios į pirmąjį ketvertuką, jos ten neužsibuvo ir savo pozicijas vėliau perleido stipriausioms praėjusio sezono komandoms.

Skonis. Jei Marijampolės „Sūduva“ pirmą sykį šių metų čempionate paragavo pralaimėjimo kartėlio, tai Kauno „Stumbro“ kieme buvo pjaustomas dar neragautas saldumynas vardu „Pirmoji pergalė“.

Trivartis. Praėjusiame ture trimis taikliais smūgiais svečiuose nuskriaudęs Kauno „Stumbrą“, žalgirietis Darvydas Šernas pabūklus parsigabeno į Vilnių, kur identiškai sušaudė ir „Sūduvos“ gynybines užtvaras.

Nesulaikomas. Jei D.Šernas visus savo įvarčius surinko dvejose rungtynėse, tai Klaipėdos „Atlanto“ puolėjas Andrejus Paniukovas nemušė tik dvejose rungtynėse iš septynių, bei buvo rezultatyvus paskutinius tris turus iš eilės. Jo sąskaitoje jau 7 tikslūs smūgiai ir lyderio marškinėliai lygos snaiperių klasifikacijoje.

Biologija. Vaizdingų apibūdinimų niekada nestokojantis „Žalgirio“ vyr. treneris Valdas Dambrauskas atskleidė tai, dėl ko turėtų sunerimti šalies kraujo bankai – puolėjų gyslomis teka ne kraujas, o įvarčiai.

Nokdaunas. „Sūduvos“ saugas Povilas Leimonas, bandydamas įmušti akrobatiniu smūgiu per save, koja pataikė tiesiai į veidą žalgiriečiui Linui Klimavičiui. Čempionams teko atlikti priverstinį keitimą. Laimei, po rungtynių paaiškėjo, kad gynėjas lūžių išvengė ir, tikėtina, praleis tik vienas rungtynes.

Raudona. Į pašalintų iš aikštės žaidėjų „klubą“ įstojo „Trakų“ saugas Aleksandras Byčenokas. Jis surinko dvi geltonas korteles mače prieš „Kauno Žalgirį“ ir tapo trečiuoju futbolininku šiame čempionate, turėjusiu keliauti į rūbinę anksčiau laiko ne savo noru.

Įvertino. „Sūduvos“ vyr. treneris Vladimiras Čeburinas, paklaustas ar po praėjusio sezono pasikeitė „Žalgirio“ komanda, nedaugžodžiavo – „ne silpnesnis“. Paprašytas patikslinti, galbūt šiemet čempionas atrodo geriau, atsakymo nepakeitė.

Progresas. Praėjusiame ture Marijampolėje pirmasis įmušęs „Kauno Žalgiris“ ne tik neišlaikė persvaros, tačiau ir liko be taškų. Šįkart, akistatoje su „Trakais“, vėl pirmavę kauniečiai sužaidė sėkmingiau ir į kišenę įsidėjo antrąjį sezone tašką. Tai – įspėjimas „Atlantui“, kuris priims žalgiriečius II-o rato pradžioje.

Atitrūko. Čempioną nuo artimiausio persekiotojo „Atlanto“ skiria jau 4 taškai – tokio atsilikimo panaikinti per vieną turą jau nepavyktų, todėl klaipėdiečiams belieka su liūdesiu atsiminti iš rankų išsprūdusią pergale prieš riterius Klaipėdoje.

Išsilygino. Prieš šį turą buvo sužaista atidėta pirmojo turo dvikova tarp Utenos „Utenio“ ir „Kauno Žalgirio“. Po jos turnyro lentelėje išsilygino komandų žaistų rungtynių skaičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)