Penktadienio vykdomojo komiteto posėdis gali būti apskųstas, nes jis sušauktas nesilaikant LFF įstatų reikalavimų.

Taip teigia Alytaus apskrities futbolo federacijos prezidentas Gediminas Daukšys. Pastarasis nedalyvavo posėdyje, raštu išreiškęs pastabą, jog vykdomojo komiteto nariai nebuvo informuoti apie posėdį ir jo darbotvarkę prieš septynias dienas, kaip numato įstatai.

G. Daukšys DELFI sakė apie laukiantį posėdį sužinojęs tik šią savaitę.

„Mano nuomone, svarbius sprendimus reikia priimti ramiai apgalvojus, kad nepadarytume klaidų. Dabar atsiradęs kažkoks skubėjimas. Reikėtų ataušinti galvas ir ramiai įvertinti situaciją, kad jos dar labiau nepablogintume. Tam tikrais atvejais skuba nieko gero neduoda“, – kalbėjo vienas LFF vykdomojo komiteto narių.

Į sostinėje įsikūrusioje LFF būstinėje vykusį posėdį neatvyko ir Vilniaus regiono futbolo sąjungos prezidentas Gintautas Žemaitis.

Šaukti neeilinę LFF konferenciją prireikė po netikėto Edvino Eimonto sprendimo trauktis iš prezidento posto.

Savo įgaliojimus jis perduos gegužės 18 d. vyksiančios eilinės LFF konferencijos metu.

E. Eimontas postą perėmė iš Juliaus Kvedaro, kuris pernai dėl nuolatinių skandalų ir neigiamo visuomenės požiūrio atsisakė planų vadovauti federacijai dar vieną kadenciją. 2016-ųjų sausį Kaune vykusiuose rinkimuose E. Eimonto kandidatūra buvo patvirtinta beveik 94 procentų balsų palaikymu.

41-erių kėdainietis inicijavo naujų LFF įstatų projektą, dėl kurio bus sprendžiama gegužę.

Apkaltino įgaliojimų viršijimu ir etikos pažeidimu

Praėjus kelioms valandoms po to, kai DELFI pranešė apie LFF vykdomojo komiteto posėdžio peripetijas, viešojoje erdvėje paskleista informacija apie anksčiau neskelbtą susitikimą tarp federacijos prezidento ir kai kurių kitų įtakingų veikėjų, vykusį balandžio 10 d.

Pranešime, kurio autoriumi nurodomas pirmasis LFF viceprezidentas Vidmantas Butkevičius, užsimenama apie „su prezidento įgaliojimais bei etika nesuderinamą veiklą“, bet jokie konkretūs jos epizodai nėra įvardijami.

Paviešintas ir E. Eimonto pasirašytas atsistatydinimo pareiškimas.

Pateikiame visą pranešimą:

„Š.m. balandžio 10 dieną įvyko LFF prezidento E. Eimonto susitikimas su LFF generaliniu direktoriumi ir trimis LFF vykdomojo komiteto nariais.

Susitikimo metu buvo pateikta informacija ir argumentai dėl su prezidento įgaliojimais bei etika nesuderinamos veiklos.

Balandžio 11 d. LFF prezidentas informavo, kad atsistatydina iš užimamų pareigų.

Balandžio 13 d. Marijampolėje vykusiame VK posėdyje LFF pirmajam viceprezidentui E. Eimontas įteikė oficialų, rašytinį pareiškimą apie atsistatydinimą ir darbo santykių su LFF nutraukimą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)